Acasă Declarații PNL a atacat din nou la Curtea Constituțională legea privind dublarea alocațiilor pentru copii

PNL a atacat din nou la Curtea Constituțională legea privind dublarea alocațiilor pentru copii

0
0
1,505

Marcel Ciolacu, mesaj către Guvern și președinte: ”Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?! Iohannis să iasă public și să intervină…”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, critică demersul liberalilor de a ataca la CCR legea care respinge creșterea etapizată a alocațiilor: ”Nu vă crapă obrazul de rușine? Acest guvern incompetent se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocațiile copiilor”.

Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?! Același Guvern incompetent care a făcut din deschiderea școlilor o mare bătaie de joc se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocațiile copiilor! Azi, peneliștii au contestat din nou la Curtea Constituțională legea votată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis. Asta deși CCR le-a mai spus o dată că bat câmpii și că legea votată de PSD este perfect constituțională”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El spune că președintele Klaus Iohannis trebuie să iasă public să justifice „această nouă decizie aberantă a Guvernului său”.

Până când mai tolerează acest guvern care fură până și drepturile copiilor?! Eu am un singur mesaj. Nu vă mai bateți joc de copii! Dublați alocațiile! Respectați legea”, conchide liderul social-democraților.

Judecătorii CCR vor dezbate pe 24 septembrie sesizarea Guvernului privind legea care respinge Ordonanţa de urgenţă care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor copiilor, respectiv prima majorare de 20% din septembrie, a fost respinsă.

Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevedea o creştere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creşteri să fie făcute de două ori pe an, după cum urmează: creşteri de 20% pe 1 ianuarie şi 1 iulie, până în 2022.

Legea prin care urmau să fie mărite alocaţiile a fost promulgată pe 14 ianuarie de preşedintele Kdublarealaus Iohannis. Alocaţiile trebuiau să fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilităţi începând cu 1 martie, dar Guvernul Orban a emis o OUG pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani.

Premierul Ludovic Orban a spus în repetate rânduri că guvernul nu îşi permite dublarea alocaţiilor din cauza lipsei de bani de la bugetul de stat.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

După ce și-a tras panouri prin toată țara, Ciucă: ”Politicienii din România și-au făcut un obicei din a câștiga voturi risipind bugetul și cheltuind banii statului”

Facebook 39 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce și-a tras panouri prin toat…