Acasă Social Praf în buzunare și chiorăit de mațe, Boloș anunță, românii vor primi începând de la 1 noiembrie, pachete de 24 de kilograme cu produse alimentare oferite de Guvern

Praf în buzunare și chiorăit de mațe, Boloș anunță, românii vor primi începând de la 1 noiembrie, pachete de 24 de kilograme cu produse alimentare oferite de Guvern

0
164

Vești bune dar insuficient în conținut înaintea sărbătorilor de iarnă! Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că, în luna noiembrie, românii urmează să primească bani și pachete cu ajutoare alimentare, ce conțin 12 tipuri de produse de bază pentru consum.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene are vești bune pentru românii care beneficiază de Vouchere Sociale 2022. Tranșa a patra, în valoare de 250 de lei, ar urma să intre pe carduri mai devreme, pentru a ajunge la beneficiari înaintea sărbătorilor de iarnă.

Aceasta nu este singura veste bună pe care a anunțat-o ministrul Marcel Boloș! Tot în luna noiembrie, statul va distribui o nouă tranșă de pachete cu ajutoare alimentare ce conțin 12 tipuri de produse de bază pentru consum.

Pachetele se vor distribui începând cu data de întâi noiembrie. Ele fac parte dintr-un program pe care noi l-am implementat începând cu anul 2017. Sunt într-adevăr pachete cu produse alimentare, au o greutate de 24 de kilograme și se află în aceste pachete produse alimentare, de la ulei, făină, zahăr, conserve de carne de porc, de vită, inclusiv paste făinoase. Sunt, inclusiv, cum am spus, pachete destinate celor cu venituri sub limita minimă garantată”, a explicat ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș.

Întrebat cine sunt cei eligibili pentru a primi pachetele cu produse alimentare disponibile după 1 noiembrie, ministrul a afirmat că ”beneficiarii legii privind ajutorul social”.

Avem peste 1.880.000 de astfel de pachete, pe care noi le distribuim odată la șase luni și desigur, odată cu finalizarea programului, care va avea loc în luna ianuarie, închidem un program care a avut ca adresabilitate această categorie de beneficiari și am încercat ca distribuirea lor să aibă loc în lunile noiembrie și decembrie, pentru ca înainte de sărbători oamenii să poată beneficia de aceste pachete”, a mai spus Boloș.

Pachetele, achiziționate cu bani europeni:

Fondurile alocate pentru achiziția pachetelor vin în totalitate de la Bruxelles, prin cadrul unui program operațional.

Sunt în totalitate cu bani europeni. Finanțarea este asigurată din vechiul program operațional destinat asistenței pentru persoanele defavorizate. Aceste alimente au fost licitate în anul 2017 și au fost încheiate contracte de furnizare în anul 2019. (…) Pachetele sunt distribuite din centrele de depozitare pe care ni le-au pus la dispoziție autoritățile locale și este o practică pe care noi o avem odată cu anul 2019, ca aceste centre de depozitare mai apoi să deservească beneficiarii, implicarea a fost a autorităților locale în acest proces. Am avut acele campanii de distribuire și în trecut, cu sprijinul primarilor”, a adăugat ministrul Boloș.

Am avut sprijin din partea primarilor pentru ca pachetele să fie distribuite, dumnealor fiind și cei care au stabilit unde vor exista aceste centre de distribuție și de depozitare și au ajuns întotdeauna pachetele pe care le-am avut în program”, a confirmat Boloș.

Voucherele de 250 de lei ar putea fi acordate și anul viitor. Discuții în coaliție.

În privința celor care pot beneficia de astfel de pachete, ministrul Boloș a fost întrebat dacă de la începutul anului următor mai multe categorii de români ar putea obține un astfel de ajutor.

După cum am spus, acest program se încheie, urmează ultima noastră tranșă, a șasea, prin care vom putea onora până la capăt programul care are termen de închidere în luna ianuarie 2023. Deci vom continua cu voucherele sociale care vor lua locul pachetelor alimentare pentru această categorie de persoane pe care am menționat-o. Decizia finală va fi luată la nivelul coaliției”, a mai spus ministrul, concluzionând că programul voucherelor de 250 de lei ar putea continua și în 2023.

Mă bucur că reușim să respectăm calendarul asumat și vă pot anunța că astăzi am efectuat plățile pentru încărcarea tranșei a III-a de 250 de lei, pe care Guvernul îi oferă persoanelor vulnerabile prin programul Sprijin pentru România. Este un ajutor atât de necesar în această perioadă, din care românii pot să își cumpere alimente și mese calde. Separat, în luna noiembrie vom distribui o nouă tranșă de pachete cu ajutoare alimentare, ce conțin 12 tipuri de produse de bază pentru consum, prin intermediul programului pe care l-am lansat încă din ianuarie 2020.

Așadar, vor fi români care vor primi în această perioadă atât cei 250 de lei, cât și un pachet de peste 24 de kilograme de alimente. De asemenea, o altă veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Ce conțin pachetele cu alimente:

Fiecare pachet care urmează să fie distribuit în luna noiembrie are o greutate de 24 de kilograme și conține următoarele produse alimentare:

– făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

– mălai (4 pungi de 1 kg);

– paste făinoase (2 pungi de 400 g);

– ulei (4 sticle de 1 l);

– zahăr (2 pungi de 1 kg);

– orez (4 pungi de 1 kg);

– conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

– gem de fructe (1 borcan de 360 g);

– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Cine primește voucherele sociale :

Românii care primesc voucherele sociale sunt cei care se încadrează într-una din următoarele categorii:

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare tabili sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare tabili sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Potrivit articolului 613 din noul Cod Civil, distanţa minimă pentru arborii plantați pe propria proprietate trebuie să fie de minim 2 metri de linia de hotar

La ce distanță față de proprietatea vecinilor poți planta un copac. Mulți români ajung în …