Acasă Social Reevaluarea reevaluării, Guvernul a aprobat OUG prin care se stabilește, că persoanele cu venituri reduse vor primi vouchere pentru achiziționarea de alimente

Reevaluarea reevaluării, Guvernul a aprobat OUG prin care se stabilește, că persoanele cu venituri reduse vor primi vouchere pentru achiziționarea de alimente

0
390

Guvernul Ciucă, s-a angajat să ofere categoriilor sociale vulnerabile noi forme de sprijin, în contextul inflației galopante. Persoanele cu venituri reduse și elevii vor primi vouchere din partea executivului, a anunțat ministrul Muncii din partea PSD, Marius Budăi.

Astăzi am aprobat în Guvern Ordonanța de Urgență prin care se stabilește că persoanele cu venituri reduse vor primi ajutor, pentru achiziționarea de alimente. În pofida tuturor comentatorilor și postacilor de pe margine, care, atunci când au guvernat, nu au fost în stare să demonstreze nimic, PSD se ține de cuvânt!

Am acordat ajutor pensionarilor și persoanelor cu dizabilități la început de an, extindem acum categoriile de beneficiari care vor primi, în acest an, de patru ori, ajutorul pentru alimente!”, a notat Marius Budăi, pe pagina sa de Facebook.

Măsurile de sprijin pentru populația vulnerabilă au fost anunțate și de către Nicolae Ciucă, în ședința de guvern de luni după-amiază.

Prima ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetăţenilor cu nevoi, în sensul în care vor putea să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente.

Este vorba de trei milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni. Este o măsură a cărei valoare totală este de aproximativ 3,1 miliarde de lei, iar 50%, jumătate din aceşti bani, vor proveni din fonduri europene”, a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, despre voucherele pentru persoanele vulnerabile, că în mod categoric, se vor primi aceste vouchere de la 1 iunie de către populaţie.

Liderul PSD a spus despre voucherele pentru persoanele vulnerabile că va fi o sursă de finanţare mixtă, o parte de la buget şi oricum banii europeni, oricum întâi îi cheltui de la buget şi apoi se fgac documentele către Comisie pentru decontare. Marcel Ciolacu a precizat că acordarea voucherelor este în vigoare. ”Este o Ordonanţă”, a spus el. ”Categoric, se vor primi aceste vouchere de la 1 iunie”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, arătând că este convins că Executivul se ocupă de acest lucru. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, vineri, despre voucherele pentru populaţie că proiectul e pe circuitul de avizare, iar valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei, fiind 2,8 milioane persoane care vor beneficia de acest sprijin. Distribuirea cardurilor va începe la 1 iunie, a mai spus ministrul.

De asemenea, tot luni, Marcel Ciolacu a anunțat că va fi inițiat un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce Curtea Constituțională va redacta motivarea.

Categoriile de români care vor beneficia de ajutorulde 250 de lei de la stat:

– Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor teritoriale de pensii/sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei.

– Persoanele, copii și adulți, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei.

– Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

– Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

– Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

– Persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Marcel Ciolacu anunță un nou proiect pentru desființarea pensiilor speciale.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că va fi inițiat un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce Curtea Constituțională va redacta motivarea.

În acest moment așteptăm motivarea Curții Constituționale și ulterior vom iniția un nou proiect de lege, în concordanță cu motivarea CCR.”, a spus Marcel Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Praf în ochi, guvernul analizează să crească de la 2.000 la 3.000 de lei, plafonul până la care pensionarii să fie scutiți de plata impozitului

Guvernul Ciucă, analizează să crească de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, plafonul până la…