Acasă Social Românii îngenunchiaţi de facturile uriaşe, după ce guvernul defunct Cîțu, a promis plafonări și compensări

Românii îngenunchiaţi de facturile uriaşe, după ce guvernul defunct Cîțu, a promis plafonări și compensări

0
277

Românii sunt disperați și îngenunchiaţi de facturile uriaşe la energie! Preţurile la utilităţi lovesc crunt în sute de mii de familii, iar în timp ce oamenii se trezesc cu sume colosale pe facturi, băieţii deştepţi din energie se îmbogăţesc.

Facturi duble la gaze, nu exista plafonare, iar compensatiile sunt ridicole. 15 lei compensatie la o factura de 900 de lei

Numerosi romani au primit facturi duble la gaze pe luna decembrie 2021, comparativ cu luna decembrie 2020. Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Oprea, a anuntat luni ca partidul sau ia in calcul acordarea de vouchere.

Problema facturilor la gaze și electricitate care au explodat în ultima perioadă provoacă disperare printre consumatorii care s-au trezit cu sume colosale de plată după liberalizarea pieței.

Factura de 1480 de lei este corespunzatoare unei cantitati de 529 m cubi de gaz. Fata de anul 2020 noi consumul il avem acelasi si m-am trezit cu aceasta factura dubla. Am avut o scumpire la data de 1 iulie de aproximativ 11%, iar la nivel de octombrie inca o scumpire de 50%. Deci la nivelul anului 2021, pretul gazului a crescut cu 65%. Este foarte mult, dar speram sa ne descurcam”, a declarat Elena Apetroaiei, un consumator disperat.

Radu Ion, unul dintre consumatori din Bucuresti, a relatat, că nu țtie cum sa gaseasca o solutie pentru a plati facturile la gaze naturale. Acesta are de plata 1640 de lei pe luna decembrie, in conditiile in care veniturile familiei sunt de 2400 de lei.

Situația contului este de la data de 27.12.2021. Mie imi venea normal 1,60 lei pe metru cub si acum este 2,67 lei pe metru cub. Sotia are o pensie de 800 de lei si eu am 1600 de lei. Nu va spun cat ma costa pentru medicamente, ca sotia are si Parkinson si diabet, eu am probleme cu coloana, cu circulatia.

Nu stiu ce o sa fac. Inca nu stiu ce o sa fac. Copiii au si ei problemele lor, au familie, copii, nu au posibilitatea sa ma ajute, ca nici ei nu au salariu mare”, a explicat barbatul.

Antena 3 a mentionat ca s-au acordat compensatii ridicole, prezentand un exemplu in care un consumator a beneficiat de 15 lei compensatie la o factura de 900 de lei.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Guwernul Ciucă, majoritatea măsurilor din programul „Sprijin pentru România”, aprobate la o lună după lansare

Premierul Nicolae Ciucă, a anunţat, că cele mai multe măsuri din programul „Sprijin …