Acasă Social Romii repatriați, pe contrasens cu legea în noaptea de înviere

Romii repatriați, pe contrasens cu legea în noaptea de înviere

0
0
586

În timp ce creștinii din România, așteptau în liniște, în izolare și în resemnare, lumina sfântă în casele lor, câteva grupuri izolate de romi, găseau de cuviință că tradițiile lor sunt mult mai importante și că autoritatea ordonanțelor militare în vigoare, nu e pentru ei, astfel:

”Lasă să vină și mascații, dacă ne strângem noi moare mascații, avem și arme, cu furci cu topoare și cazmale”

”Nu ne interesează dacă vine poliția nu are ce să facă. Doarme poliția, are și ei Paște. Nu am avut cum să mergem la biserică, noi nu ne lăsăm tradiția”

”Să vină Iohannis…” au strigat sfidător petrecăreții de pandemie.

Zeci de persoane din localitatea Munteni, judeţul Galaţi au fost amendate după ce sâmbătă noapte au incendiat mai multe cauciucuri în stradă şi au petrecut în jurul focului. Indivizii nu s-au oprit aici, ci au transmis totul live pe Facebook. Poliţiştii continuă cercetările pentru depistarea tuturor celor care au participat la această adunare.

Oamenii legii din Galaţi s-au autosesizat după apariţia pe internet a mai multor imagini, transmise live, în jurul orei 22:15. Din imaginile respective se putea observa că mai multe persoane încalcă dispoziţiile legale impuse de starea de urgenţă din judetul Galati.

Ajunşi în comuna Munteni, poliţiştii au văzut că, în mijlocul unei străzi se afla un grup de persoane care se manifestau zgomotos în jurul unor cauciucuri care ardeau. La vederea echipajelor de poliţie, indivizii au fugit în curţile locuinţelor.

Sancțiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare.

În urma vizionării imaginilor şi a investigaţiilor, au fost identificate 20 dintre persoanele care au participat la această adunare. Respectivii au fost sancționați contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020, fiecare cu o amendă în valoare de 20.000 de lei.

Incendiul a fost stins de un echipaj de pompieri solicitat la faţa locului, nefiind înregistrate pagube materiale. Poliţiştii continuă verificările pentru identificarea şi sancţionarea tuturor celor care au participat la această adunare.

Petrecere de zile mari și în Vizurești, judeţul Dâmboviţa! Mai mulți tineri au colindat satul cu boxa la maximum, au dansat şi apoi s-au oprit în cimitir. Distracţia însă a fost întreruptă de poliţişti. Acum fiecare are de plătit câte o amendă de 20.000 de lei, conform Ordonanței Militare numărul 3.

Încarcă mai mult
Load More In Social
Comments are closed.

Vezi Și

E oficial, pensiile vor fi livrate înainte de Paşte, Guvernul anunță că se va face plata în avans aferentă lunii mai, Ciolacu: ”Gest de respect penttu seniori”

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email E oficial, pensiile vor fi livrate î…