Acasă Social Salariul minim nu mai creşte în acest an, Raluca Turcan a făcut anunțul fără echivoc

Salariul minim nu mai creşte în acest an, Raluca Turcan a făcut anunțul fără echivoc

1
606

Salariul minim nu va mai creşte anul acesta. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut anunțul fără echivoc, deşi iniţial tot ea a dat de înţeles că ne-am putea aştepta la o nouă mărire în 2021.

Asta în condițiile în care a existat o primisiune a Guvernului, potrivit căreia salariul minim ar fi putut crește în luna mai a acestui an. Raluca Turcan susține că nu a făcut niciodată o astfel de promisiune.

Am discutat cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, într-un termen de șase luni să facem un plan de bătaie pe termen lung, pentru o creștere predictibilă a salariului minim pe economie„, a declarat Raluca Turcan.

În februarie, Turcan a declarat că, din moment ce „anul acesta salariul minim a fost majorat”, cu 70 de lei, vor exista consultări periodice şi cu sindicatele şi cu patronatele, pentru a se găsi „o formulă de angajament astfel încât de acum încolo majorarea salariului minim să se facă predictibil şi adaptată la capacitatea economiei de a susţine această majorare„.

Întrebată ce înseamnă, în acest caz, această predictibilitate, ministrul a arătat că se are în vedere introducerea unor indicatori de care să se ţină cont, iar majorarea să nu se facă „din pixul unor guvernanţi care, dacă avem un an electoral, se gândesc să facă salariul minim mai mare, dacă nu, strâng cureaua„.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Ludovic Orban: ”Creşterea alocaţiilor o vom face etapizat, în funcţie de resursele bugetare”

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că…”Creşterea alocaţiilor o vom face etapiz…