Acasă Social Sclavie modernă pe plantațiile de sparanghel în Germania

Sclavie modernă pe plantațiile de sparanghel în Germania

0
0
777

Sezonierii plecați din România în tranșa de 80 de mii de lucrători acceptați în Germania muncesc în condiții greu de imaginat. În emisiunea de la Antena 3 realizată de Adrian Ursu, câțiva români care au ajuns în taberele de muncă din plantațiile de sparanghel au relatat că programul de lucru este de 14-16 ore zilnic. Condițiile de igienă sunt precare, sute de oameni având la dispoziție două blocuri sanitare mixte. Cei care au protestat față de lipsa unor contracte clare și programul infernal de lucru în ferme au fost pur și simplu expulzați din locurile de cazare.

Nici cei care i-au angajat din România nu mai răspund la telefon. Comisionul de 100 de euro este încasat și de la sezonier dar și de la Asociația fermierilor germani. O afacere de 16 milioane euro doar din comisionarea forței de muncă trimise în Germania. În cursul emisiunii, a fost solicitat un punct de vedere al Ministrului Muncii, dar Violeta Alexandru nu a răspuns la telefon.

Cine își asumă toate aceste abuzuri? Statul german? Cei ce i-au trimis acolo din România? Agențiile de recrutare, statul român sau amărâții care și-au asumat riscuri din nevoie și disperare?

Încarcă mai mult
Load More In Social
Comments are closed.

Vezi Și

E oficial, pensiile vor fi livrate înainte de Paşte, Guvernul anunță că se va face plata în avans aferentă lunii mai, Ciolacu: ”Gest de respect penttu seniori”

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email E oficial, pensiile vor fi livrate î…