Acasă Social Se pregătesc măsuri dure pentru români, dacă datoria externă a României va creşte, înghețări de pensii și de salarii

Se pregătesc măsuri dure pentru români, dacă datoria externă a României va creşte, înghețări de pensii și de salarii

0
1,494

Guvernul Ciucă, pregăteşte măsuri dure de austeritate. A fost adoptat documentul care îngheaţă salariile şi pensiile românilor.

În cazul în care datoria externă a României va creşte, salariile bugetarilor, ajutoarele sociale şi pensiile vor fi îngheţate.

Guvernul a adoptat documentul în care se vorbeşte despre îngheţarea salariilor şi a pensiilor. Totul depinde de datoria externă. Miniștrii au stabilit exact condițiile în care se va interveni brutal la capitolul cheltuieli.

Se pregătesc măsuri dure pentru români, dacă datoria externă a României va creşte. În momentul de faţă vorbim despre o datorie de 48,2 la suta din PIB. Când va ajunge pâna la 50 la sută, Ministerul Finantelor trebuie să prezinte un raport in care sa explice de ce a crescut datoria publică şi trebuie să vina cu propuneri pentru mentinerea datoriei la nivelul sustenabilităţii.

Dacă datoria va ajunge pana la 55 la sută din PIB, se propune înghetarea salariilor in sistemul de stat si nu se va mai aplica nicio majorare. Daca datoria publica va depăşi acest procent, faţa de măsurilor mentionate, vor fi inghetate toate ajutoarele sociale care vin din partea statului.

În momentul în care datoria publică a României va depăşi 60 la suta din PIB, Guvernul va trebui să ia măsuri drastice, astfel incat aceasta datorie sa fie redusa cu 5 procente pe an.

De data aceasta, vor fi afectati si pensionarii, pentru că nu se va mai aplica nicio crestere a punctului de pensie.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Guwernul Ciucă, majoritatea măsurilor din programul „Sprijin pentru România”, aprobate la o lună după lansare

Premierul Nicolae Ciucă, a anunţat, că cele mai multe măsuri din programul „Sprijin …