Acasă Social Vouchere alimente 2022, doar anumite carduri sunt acceptate în hipermarketurile Kaufland şi Lidl

Vouchere alimente 2022, doar anumite carduri sunt acceptate în hipermarketurile Kaufland şi Lidl

0
0
241

Vouchere alimente 2022. Din această lună, beneficiarii tichetelor sociale pot cumpăra alimente şi de la magazinele Kaufland şi Lidl, însă este vorba doar de cei care au anumite carduri.

Plata cu voucherele pentru alimente din programul „Sprijin pentru România” se face din august şi în supermarketurile amintite, dar, în primă etapă, vor fi acceptate tichetele sociale emise de Sodexo și Up România.

Aşadar, beneficiarii voucherelor care au tichete sociale emise de Edenred nu pot cumpăra deocamdată alimente din cele două magazine.

Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România„, a informat Lidl.

În primă etapă, pentru beneficiarii voucherelor de alimente vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România„, a anunţat şi Kaufland.

Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer„, a adăugat compania.

De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Tichetele, oferite pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie.

Peste 2,5 milioane de persoane primesc vouchere sociale pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei.

Vouchere alimente 2022, mecanism de distribuire. Mecanismul de distribuire prevede trei etape:

1) emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)

2) împlicuire și distribuirea prin intermediul CN Poșta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor.

Voucherele pentru alimente se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului.

Tichetele sociale vor fi însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme.

Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Vouchere alimente 2022. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente”, arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române„, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate – cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei.

Vouchere alimente 2022. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.

Avem preţuri mai mari şi de trei ori faţă de acum un an. Asta arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Inflaţia este la maximul ultimelor două decenii.

Acest fenomen inflaţionist este unul european şi chiar global. Ceea ce înseamnă că este greu de crezut că vom vedea o scădere bruscă a inflaţiei în perioada următoare. Preţurile vor creşte în continuare! Nu ne vom opri aici.

Rata anuală a inflaţiei se plafonează undeva la 15% dar asta înseamnă constant că preţurile vor creşte„, declară economistul Radu Ciobanu.

August 2021: 5,3%

Ianuarie 2022: 8,4%

Martie 2022: 10,2%

Iunie 2022: 15,1%

Iulie 2022: 15%

Ce alimente s-au scumpit cel mai mult în ultimul an:

Ulei alimentar +51,9%

Cartofi +41,8%

Făină +32%

Mălai +32%

Pâine +24,5%

Brânză de oaie +21,7%

Există şi produse nealimentare, unde scumpirile sunt chiar mai mari.

Ce produse nealimentare și servicii s-au scumpit cel mai mult în ultimul an:

-Gaze naturale +70,1%

-Tutun +35,61%

-Combustibili +35%

-Bilete avion +34%

-Energie termică +22,98%

-Apă, canal, salubritate +20,9%

-CFR +20,9%

-Servicii poştale +15,9%

-Energie electrică +15,4%

Sursa: INS

Încarcă mai mult
Load More In Social
Comments are closed.

Vezi Și

Sondajul cu tinerii care preferă AUR a stârnit reacţii, Rareș Bogdan și Lucian Romașcanu susțin că, platforma TikTok trebuie ”urgent reglementată”

Facebook 44 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Lucian Romașcanu (PSD) și Rareș Bog…