Acasă Sport După ce Putin a invadat Ucraina, Marele Premiu de F1 al Rusiei a fost scos din calendarul sezonului de Formula 1 2022

După ce Putin a invadat Ucraina, Marele Premiu de F1 al Rusiei a fost scos din calendarul sezonului de Formula 1 2022

0
291

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat că privește ”șocată și cu tristețe” invadarea Ucrainei de către Rusia și că a scos Marele Premiu de F1 al Rusiei din calendarul sezonului de Formula 1 2022. Ar fi trebuit să aibă loc în weekendul 23-25 septembrie.

Campionatul Mondial de Formula 1 FIA vizitează țări din întreaga lume cu o viziune pozitivă de a uni oamenii, aducând națiunile împreună. Urmărim evoluțiile din Ucraina cu tristețe, șoc și speranță pentru o soluționare rapidă și pașnică a situației actuale.

Formula 1, FIA și echipele au discutat despre poziția sportului nostru, iar concluzia este, inclusiv opinia tuturor părților interesate relevante, că este imposibil să se organizeze Marele Premiu al Rusiei în circumstanțele actuale”, se arată în comunicatul FIA.

În 2022, MP de F1 al Rusiei de pe circuitul de la Soci figura în calendar în weekendul 23-25 septembrie.

Prima cursă de F1 a avut loc la Soci în 2014 și a fost câștigată de Lewis Hamilton. Anul trecut, pe podiumul de la Soci au urcat Lewis Hamilton, Max Verstappen și Carlos Sainz.

În 2021, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, pe circuitul de la Soci. Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) s-a clasat pe locul doi.

Sezonul 2022 din Formula 1 debutează pe 18 martie, la Bahrain.

”Campionul mondial en titre” în Formula 1, olandezul Max Verstappen (24 de ani, Red Bull Racing), a anunțat, că nu vrea să participe la Marele Premiu al Rusiei.

Abordarea lui Verstappen a fost împărtășită și de către pilotul german Sebastian Vettel (34 de ani, Aston Martin Mercedes), fost campion mondial în F1 în 2010, 2011, 2012 și 2013.

Fernando Alonso (Alpine) și Charles Leclerc (Ferrari) au cerut măsuri concrete din partea conducerii F1.

Nici finala Champions League nu se mai joacă în Rusia.

Finala Champions League, programată pentru 28 mai, nu se va mai juca la Sankt Petersburg (Rusia), acolo unde fusese programată, conform Associated Press. Sankt Petersburg este și sediul concernului energetic Gazprom, unul dintre cei mai mari sponsori ai Champions League. Decizia UEFA a fost luată după ce Rusia a lansat joi un atac militar împotriva Ucrainei, condamnat unanim de statele occidentale.

Încarcă mai mult
Load More In Sport

Vezi Și

Argentina lui Messi, învinge Franța și câștigă Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar, după o finală de infarct

Argentina lui Messi, se impune în fața Franței și câştigă Campionatul Mondial de Fotbal 20…