Acasă Sport Echipa Alpine, a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2023, cu nume de cod A523

Echipa Alpine, a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2023, cu nume de cod A523

0
1
366

Echipa Alpine a prezentat noul monopost pentru sezonul 2023 de Formula 1 și compania franceză a reușit să-l coopteze pe Zinedine Zidane pentru poziția de ambasador al mărcii. Monopostul a fost denumit A523 și pentru că noul sponsor al echipei este compania BTW mașina utilizată în F1 va avea o schemă de culori dominată de roz.

Echipa franceză va participa în noul sezon din Formula 1 cu un monopost vopsit într-o culoare inedită pentru această competiție sportivă. Vom vedea în câteva curse o mașină F1 de la Alpine vopsită complet în roz și în restul campionatului va fi utilizată o schemă de culori ce combină albastru cu roz.

În acest sezon vor conduce pentru Alpine piloții Esteban Ocon și Pierre Gasly, iar Jack Doohan devine pilotul de rezervă oficial al echipei.

Prin plecarea lui Fernando Alonso de la echipă în acest sezon echipa Alpine va evolua în premieră doar cu piloți de naționalitate franceză.

Alpine a reușit să se claseze pe locul patru la categoria constructori în Formula 1 anul trecut și în acest an echipa franceză și-a propus să prindă un loc pe podium.

Noul monopost Alpine A523 va putea fi văzut de public în testele oficiale din pre-sezon de la Bahrain de la finalul lunii februarie.

Noul sezon din Formula 1 va începe în data de 5 martie cu Marele Premiu al Bahrainului.

Începind cu acest sezon din Formula 1 noul ambasador al mărcii Alpine va fi celebrul fotbalist Zinedine Zidane, iar fostul antrenor de la Real Madrid va fi și sponsor al programelor Alpine pentru oportunități egale în motorsport.

Mi-a plăcut viziunea și abordarea concretă a echipelor Alpine, mai ales în implementarea programelor lor de egalitate de șanse, mai ales că am o afecțiune deosebită pentru Alpine ca francez și fan de Formula 1. Cred că este important să le spunem copiilor că, de oriunde ar veni, ei pot deveni într-o zi campionii zilei de mâine în orice domeniu de viață pe care îl aleg și că ar trebui să creadă mereu în visele lor. Acest proiect Schimbarea necesită timp, așa că dacă pot contribui și ajuta la accelerarea lucrurilor, este cu mare satisfacție pentru mine” a declarat Zidane la evenimentul de prezentare al noului monopost.

Alpine va fi reprezentată în 2023 de piloţii Pierre Gasly şi Esteban Ocon și are ca obiectiv clasarea pe locul 4.

”Am terminat pe 5, apoi pe 4 şi, logic, am putea să vrem mai mult, dar ştim că diferenţa faţă de echipele din frunte este mare. Obiectivul va fi să terminăm din nou pe 4, dar cu mai puţine abandonuri. Ştiu că Pierre şi Esteban pot reuşi asta” – Laurent Rossi, președintele Alpine.

Esteban Ocon și Pierre Gasly au demarat luni pe circuitul Silverstone cu Alpine A523, care va fi prezentat joi seară la Londra.

Alpine A523 nu a așteptat să fie prezentat publicului pentru a ajunge pe pistă. Cu trei zile înainte de a fi dezvăluit, F1 2023 al echipei franceze a făcut într-adevăr primele tururi la Silverstone, pentru o alergare de o sută de kilometri. Esteban Ocon și noul său coechipier Pierre Gasly s-au rânduit la volan pentru această zi de filmări promoționale și depanare înainte de seara de prezentare care va fi organizată joi seară la Londra.

Ocon a fost cel care a condus primul, timp de nouă ture, înainte de a-l lăsa pe celălalt Norman al echipei să parcurgă opt tururi, primul său în albastru. ”Numai când ne întoarcem la volanul unei mașini de Formula 1 ne dăm seama cât de mult ne este dor de ea”, a spus Ocon într-un comunicat publicat de echipa sa. ”A fost o onoare să zbor cu A523 astăzi și să văd direct toată munca depusă și îmbunătățirile aduse. Vreau să le transmit o mare mulțumire tuturor bărbaților și femeilor din Viry și Enstone pentru această etapă care ne-a permis să vedem mașina pentru prima dată pe pistă. Prima tură este mereu memorabilă și mă bucur că ziua a decurs bine. Așteptăm cu nerăbdare să dezvăluim A523 în lume joia aceasta la lansare și apoi să fie pe drumul cel bun săptămâna viitoare în Bahrain”.

A fost fantastic să mă întorc la volan, mai ales în noile mele culori cu Alpine, apreciază Gasly. Azi a fost despre a-mi face o primă idee despre monopost și m-am simțit extrem de bine în ture. Știu că întreaga echipă a lucrat neobosit pentru a dezvolta mașina în timpul iernii și a fost un moment mândru să o conduc, văzând toate acele chipuri în garaj. Abia aștept să fiu joi la prezentare și apoi să o descopăr și mai mult în timpul testelor”.

Încarcă mai mult
Load More In Sport
Comments are closed.

Vezi Și

România bate Israel și după 8 ani, se califică din nou la un turneu final, mai rămâne o necunoscută, meciul cu Elveția: ”Euro 2024, venim!”

România se întoarce în fotbalul mare! A reuşit, după opt ani, să se califice la Campionatu…