Acasă Sport Echipa Aston Martin, a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2023, cu nume de cod AMR23

Echipa Aston Martin, a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2023, cu nume de cod AMR23

0
1
360

Britanicii de la Aston Martin, au dezvăluit monopostul AMR23 pentru noul sezon de Formula 1 2023. Anul acesta, linia de piloți a echipei verzi este formată din dublul campion mondial Fernando Alonso și Lance Stroll.

Sezonul 2023 din Formula 1 este tot mai aproape de start, iar ultimele echipe care și-au prezentat noile monoposturi sunt McLaren și Aston Martin.

Noul bolid, botezat AMR23, păstrează aceeași nuanță de verde British Racing Green, alături de cei mai mulți dintre sponsorii principali văzuți în sezonul trecut. Noutățile grafice includ un sistem de protecție Halo vopsit în negru și mai puține accente vopsite în verde deschis.

Pentru echipa cu sediul la Silverstone, cea mai mare noutate este adusă de Fernando Alonso. Fostul dublu campion mondial a semnat cu Aston Martin încă din vara anului trecut și trece, astfel, în locul lui Sebastian Vettel, care s-a retras din Formula 1 la finele lui 2022. Pilotul spaniol, care, la 41 de ani, este cel mai bătrân pilot de pe grilă, va face echipă cu canadianul Lance Stroll.

La fel ca în sezoanele trecute, noul monopost AMR23 va beneficia de unități de putere furnizate de Mercedes. Șeful echipei va fi în continuare germanul Mike Krack.

Anul trecut, Aston Martin a terminat pe locul 7 în clasamentul constructorilor cu 55 de puncte, la egalitate cu Alfa Romeo.

După două sezoane relativ dezamăgitoare, echipa britanică speră să devină fruntașă începând din acest an.

Noul sezon de Formula 1 va începe în primăvară. Marele Premiu din Bahrain, etapa de debut a sezonului 2023, va avea loc în 5 martie.

Încarcă mai mult
Load More In Sport
Comments are closed.

Vezi Și

Echipa Red Bull și-a lansat monopostul de Formula 1 pentru sezonul 2024, cu nume de cod RB20

RedBull a prezentat oficial noul său monopost, denumit RB20, cu care campioana en-titre di…