Acasă Sport Echipa McLaren, a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2023, cu nume de cod MCL60

Echipa McLaren, a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2023, cu nume de cod MCL60

0
1
342

Sezonul 2023 din Formula 1 este tot mai aproape de start, iar ultimele echipe care și-au prezentat noile monoposturi sunt McLaren și Aston Martin.

Pentru a sărbători împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea sa, McLaren a prezentat un monopost denumit MCL60, în principal portocaliu, cu nuanţe albastre, la fel ca în 2022, dar cu mai mult negru.

Piloţii principali ai echipei McLaren în 2023 vor fi britanicul Lando Norris şi australianul Oscar Piastri, care va rula în premieră la clasa regină a sportului automobilistic.

Obiectivul team-ului britanic este clar: să fie „printre primele patru” echipe, după cum a dezvăluit noul director de echipă, Andrea Stella. În sezonul trecut, echipa cu sediul în Woking (Anglia) a terminat pe locul 5 în campionatul constructorilor, în spatele principalului său rival, Alpine.

McLaren a devenit cea mai recentă echipă de Formula 1 care și-a dezvăluit modelul pentru sezonul 2023 de F1 luni, oferind lumii curselor o privire asupra MCL60-ului său.

Cu toate acestea, înainte ca culorile să fie dezvăluite, echipa a recunoscut patru membri uriași ai McLaren F1 Racing. Pentru prima dată, ei au prezentat cea mai tânără linie de piloți din Rețeaua F1 în acest sezon, alături de Lando Norris și debutantul Oscar Piastri. Norris, 23 de ani, intră în al cincilea sezon în F1, în timp ce Piastri, de doar 21 de ani, este unul dintre piloții cu normă întreagă din acest sezon.

Ambii piloți au descris cu nerăbdare cursele lor de acasă din acest sezon – Norris la Silverstone în GP Marii Britanii, Piastri la Melbourne la GP Australia – precum și debutul în Marele Premiu din Las Vegas la sfârșitul sezonului. .

CEO-ul McLaren, Zak Brown, și noul director de echipă, Andrea Stella, au vorbit și ei la lansare. Brown a vorbit despre modul în care echipa sărbătorește cea de-a 60-a aniversare a McLaren Racing într-un efort de a crea o nouă istorie pe circuit. El a vorbit, de asemenea, despre viitorul lui McLaren care arată ”puternic”, deoarece continuă să introducă progrese tehnologice. Pentru liderul lor de echipă, obiectivul pentru 2023 este îmbunătățirea continuă. Stella a descris cum ”cea mai mare provocare a lui McLaren este să se dezvolte ca echipă pe măsură ce continuăm să mergem în față”.

Apoi, după un videoclip marcant care ilustrează istoria bogată a echipei de F1, era timpul să tragem capota și să dezvăluim MCL60 care sărbătorește cea de-a 60-a aniversare a McLaren Racing:

Caracteristica ”portocală papaya” este acolo, dar și negrul, care a devenit tema acestui sezon. Alte echipe precum Haas, Alfa Romeo și Red Bull au făcut ca negrul să facă parte din anul viitor. Roțile Google Chrome s-au întors pentru sezonul 2023.

Încarcă mai mult
Load More In Sport
Comments are closed.

Vezi Și

După eșecul incipient al tandemului Ghigea și Morar, mai experimentatul Antal Putinică, e cooptat pentru a drege imaginea Antenelor pe F1

Facebook 41 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După eșecul incipient al tandemului…