Acasă Sport Englezii cer rejucarea partidei cu Italia din Finala EURO 2020, printr-o petiție online

Englezii cer rejucarea partidei cu Italia din Finala EURO 2020, printr-o petiție online

0
283

După violențele de la finalul meciului direcționate către suporterii italieni, atunci când au realizat că au pierdut, suporterii englezi, nu au acceptat înfrângerea de pe Wembley și au reacționat extrem de dur după meci. În încercarea lor de a-și ajuta echipa națională, suporterii au lansat o petiție, cerând rejucarea partidei din finala Euro 2020.

Britanicii sunt nemulțumiți de modul în care arbitrul Bjorn Kuipers a reacționat la ‘jocul murdar’ practicat de italieni, reproșându-i centralului că nu l-a eliminat pe Chiellini după faultul asupra lui Saka, în minutul 90+6.

Vă rog să distribuiți această petiție către cât mai multe persoane. Putem reuși!

Meciul disputat pe 11 iulie 2021 nu a fost corect deloc. Italienii au primit doar cartonaș galben atunci când îi trăgeau pe jucătorii englezi, tratându-i ca pe niște sclavi. Toate aceste împingeri, trageri și lovituri au fost permise pentru ca Italia să câștige?

Sunt, cu siguranță, decizii părtinitoare. Italia ar fi trebuit să primească un cartonaș roșu pentru jocul său, iar meciul să fie rejucat cu un arbitru corect. Nu a fost corect deloc„, a scris Sharon Guilmen, suporterul care a inițiat această petiție.

Până în această după-amiază, petiția a fost semnată de peste 105.000 de persoane, însă sunt șanse minime ca meciul să se rejoace. Asta în condițiile în care au mai existat două astfel de petiții pentru două partide de la Euro 2020, niciuna dintre ele neavând succes. De altfel, jurnaliștii din presa internațională au anunțat că UEFA nu va lua în considerare aceste cereri ale suporterilor.

Primul meci pentru care s-a cerut rejucarea este Franța – Elveția, portarul Yann Sommer fiind acuzat că nu a respectat regulile în timpul loviturilor de la 11 metri. A doua partidă pentru care a existat o petiție este Anglia – Danemarca, pe care englezii au câștigat-o după un penalty acordat ușor.

Suporterii Angliei sunt acuzaţi de acte de violenţă asupra fanilor Italiei, după finala EURO 2020. Un videoclip în care se vede cum suporterii îmbrăcaţi cu tricouri albastre, par a fi atacaţi cu de către englezi, a devenit viral pe reţelele de socializare.

Politicianul Alex Bazzaro, deputat al partidului populist Lega per Salvini Premier şi consilier al oraşului Veneţia, a publicat pe contul personal de Facebook un videoclip în care se observă scene de violenţă după finala Euro, şi îi acuză pe englezi că i-au atacat pe fanii Italiei.

În videoclip se vede cum un grup de fani englezi pare că fugăresc alţi spectatori – o bună parte dintre ei îmbrăcaţi cu tricoul Italiei – în interiorul stadionului, în acelaşi timp lovindu-i cu bestialitate. Italia – Anglia.

Încarcă mai mult
Load More In Sport

Vezi Și

Lewis Hamilton, câștigă Marele Premiu de F1 al Qatarului și reduce diferența la Max Verstappen, la doar 8 puncte

Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat Marele Premiu din Qatar, după ce a făcut o cursă perf…