Acasă Sport Ferrari și-a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2022, cu nume de cod F1-75

Ferrari și-a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2022, cu nume de cod F1-75

0
1
699

Scuderia de la Maranello, și-a lansat noul monopost, de specificație 2022, în cadrul unui eveniment online. Carlos Sainz și Charles Leclerc vor concura și anul acesta pentru Ferrari.

Echipa Ferrari a prezentat oficial joi noul său monopost de Formula 1, denumit F1-75, cu care scuderia italiană intenţionează să obţină victorii în noul sezon al Campionatului Mondial de F1.

n urmă cu doi ani, Ferrari a avut cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani, însă Scuderia de la Maranello și-a revenit destul de bine în 2021. Italienii au încheiat sezonul pe locul trei, în clasamentul pe echipe, iar Carlos Sainz și Charles Leclerc au terminat pe 5, respectiv pe 7, la piloți.

Pentru 2022, Ferrari speră la performanțe și mai bune, iar noul monopost F1-75 ar trebui să îi ajute pe Sainz și Leclerc să lupte cu echipele de top.

Scuderia de la Maranello este a șaptea echipă din Marele Circ care dezvăluie monopostul de specificație 2022. Mercedes-AMG F1 și francezii de la Alpine urmează să îl dezvăluie în zilele următoare.

Înaintea primei etape din noul sezon, echipele vor participa la două sesiuni de teste în pre-sezon. Prima va fi găzduită de circuitul Barcelona – Catalunya, iar cea de-a doua de circuitul Sakhir din Bahrain.

Ultimul succes al lui Ferrari datează de la Marele Premiu din Singapore din 2019. În clasamentul constructorilor, Ferrari a terminat pe locul 6 în 2020 şi pe locul 3 în 2021. Pentru 2022, lista piloţilor rămâne neschimbată, cu monegascul Charles Leclerc, 24 de ani, şi cu spaniolul Carlos Sainz, 27 de ani.

F1-75 are un profil diferit faţă de monopostul din 2021 pentru a se conforma noilor reglementări care intră în vigoare în acest sezon. Acesta din urmă favorizează efectul de sol, adică aspiraţia, mai degrabă decât forţa aerodinamică, iar roţile sunt mai mari.

Ferrari e singura echipă care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial de Formula 1, din 1950″, a amintit, în timpul prezentării, John Elkann, preşedintele Ferrari. „Acum este momentul să găsim calea spre victorie„, a adăugat el.

Aşteptările sunt foarte mari pentru că noi concurăm pentru Ferrari şi trebuie să câştigăm întotdeauna„, a spus Charles Leclerc. „Vom vedea cum va evolua maşina pe pistă„, a adăugat el.

Culoarea dominantă a lui F1-75 este roşu, dar are şi părţi negre. Numărul 75 face referire la numărul de ani de existenţă a scuderiei Ferrari. Red Bull a prezentat deja versiunea preliminară a monopostului său pentru 2022, la fel ca Williams, iar Mercedes urmează să o prezinte vineri.

F1-75 are un profil diferit faţă de monopostul din 2021 pentru a se conforma noilor reglementări care intră în vigoare în acest sezon. Acesta din urmă favorizează efectul de sol, adică aspiraţia, mai degrabă decât forţa aerodinamică, iar roţile sunt mai mari.

Încarcă mai mult
Load More In Sport
Comments are closed.

Vezi Și

România bate Israel și după 8 ani, se califică din nou la un turneu final, mai rămâne o necunoscută, meciul cu Elveția: ”Euro 2024, venim!”

România se întoarce în fotbalul mare! A reuşit, după opt ani, să se califice la Campionatu…