Acasă Sport ITIA a publicat decizia completă a tribunalului în cazul Simonei Halep, Staff-ul lui Mouratoglou este implicat în cazul de dopaj

ITIA a publicat decizia completă a tribunalului în cazul Simonei Halep, Staff-ul lui Mouratoglou este implicat în cazul de dopaj

0
0
200

ITIA a publicat decizia completă a tribunalului în cazul Simonei Halep. Documentul are 126 de pagini. Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a dat astăzi publicităţii decizia completă în cazul sancţionării pentru dopaj a Simonei Halep.

Motivarea în cazul Simona Halep, răsturnare de situaţie: ”Staff-ul lui Mouratoglou este implicat în cazul de dopaj”. Fizioterapeuta Candice Gohier, care lucrează la Academia Mouratoglou, i-a recomandat Simonei să ia suplimentul contaminat pe care românca îl consideră motivul testului pozitiv.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a publicat decizia integrală în care Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani din tenis pentru dopaj. Fizioterapeuta Candice Gohier, care lucrează la Academia Mouratoglou, i-a recomandat Simonei să ia suplimentul contaminat pe care românca îl consideră motivul testului pozitiv.

ITIA, forul care a dictat o pedeapsă drastică pentru Simona Halep după două încălcări separate ale programului anti-doping, a emis în cursul zilei de joi, 14 septembrie, motivarea integrală a deciziei care conține în total 126 de pagini. În document sunt prezentate atât acuzațiile, cât și felul în care Simona, alături de echipa sa, s-a apărat la audieri.

După o lungă așteptare, fostul lider WTA a fost audiat la Tribunalul Sport Resolutions (Londra) pe 28 și 29 iunie. „Halep susține că prezența roxadustatului în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în motivarea publicată de ITIA.

Deși este redactat în așa fel încât să protejeze anumite informații personale legate de sănătate, documentul dezvăluie numele persoanei care i-a recomandat Simonei să ia suplimentul pe care sportiva născută la Constanța îl consideră „responsabil” pentru testul pozitiv de la US Open 2022.

Candice Gohier, din 2020 fizioterapeută la academia lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a intrat în staff-ul jucătoarei de tenis din România în aprilie 2022, când românca a început colaborarea cu antrenorul francez.

Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Simona Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în documentul publicat de ITIA.

Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutrivite”.

În jurul lunii august 2022, Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutritive luate de doamna Halep. Ea (n.r. – Gohier) și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru câteva dintre suplimentele ei, despre care au considerat că au conținut de zahăr prea mare. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimentele pe care unul dintre jucătorii lui profesioniști testați regulat le folosea.

Domnul Lefebvre a recomandat cele 3 suplimente menționate, inclusiv Keto MCT, și i-a oferit doamnei Gohier datele de contact. Doamna Gohier a comandat produsele, care au ajuns la New York pe 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au căzut de acord că nu conțin nicio substanță interzisă și că sunt sigure pentru ca doamna Halep să le folosească. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de 6 zile, între 23 și 28 august 2022”, se mai arată în decizia publicată de ITIA.

Cine e Candice Gohier, omul din staff-ul lui Mouratoglou care i-a dat Simonei Halep suplimentul cu Roxadustat

Candice Gohier este persoana care i-a dat Simonei Halep suplimenatul contaminat cu Roxadustat, potrivit ITIA, care a publicat joi motivarea deciziei de suspendare a sportivei.

Simona Halep lucrează cu fizioterapeuta Candice Gohier din aprilie 2022, când a început colaborarea cu renumitul antrenor francez Patrick Mouratoglou. Aceasta lucrează la Academia lui Mouratoglou din mai 2020, iar timp de peste doi ani a fost angajată a Federației Franceze de Baschet, potrivit informațiilor disponibile pe contul de LinkedIn.

Aceasta și-a obținut specializarea la L’Institut de Formation en Masso-Kinésithérapie de Berck-sur-Mer, din Franța.

Academia Mouratoglou este un prestigios centru de antrenament pentru tenis, situat în apropiere de Nisa, Franța. A fost fondată de antrenorul de tenis Patrick Mouratoglou, cunoscut pentru colaborarea sa cu numeroși jucători de top din lume, inclusiv Serena Williams.

Potrivit motivării ITIA, Candice Gohier a confirmat parțial declarațiile Simonei Halep.

În jurul lunii august 2022, aceasta împreună cu Patrick Mouratoglou au revizuit suplimentele luate de Halep și au recomandat schimbarea acestora cu suplimente de colagen.

Gohier a fost cea care a comandat produsele, care au ajuns la New York în august 2022. Fizioterapeuta și Mouratoglou au verificat și au ajuns la concluzia că suplimentele nu conțin substanșe interzise și puteau fi folosite de jucătoarea de tenis, se mai arată în motivarea ITIA.

Încarcă mai mult
Load More In Sport
Comments are closed.

Vezi Și

România bate Israel și după 8 ani, se califică din nou la un turneu final, mai rămâne o necunoscută, meciul cu Elveția: ”Euro 2024, venim!”

România se întoarce în fotbalul mare! A reuşit, după opt ani, să se califice la Campionatu…