Acasă Sport Mercedes și-a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2022, cu nume de cod W13

Mercedes și-a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2022, cu nume de cod W13

1
229

Mercedes a prezentat vineri, modelul monopostului de Formula 1 din 2022, care speră că îi va permite lui Lewis Hamilton să recupereze coroana piloților și, în același timp, să conducă echipa spre un al nouălea campionat al constructorilor consecutiv, performanță fără precedent.

Mercedes-AMG F1 Petronas a publicat primele imagini cu noul monopost de specificație 2022. După cum se poate observa, echipa germană a revenit la culoarea argintie care a consacrat-o.
În 2021, Mercedes-AMG F1 Petronas a câștigat pentru a opta oară consecutiv titlul la echipe, dar Lewis Hamilton l-a pierdut pe cel la piloți în favoarea lui Max Verstappen.

Echipa germană se pregătește intens pentru un nou sezon și tocmai a publicat primele imagini cu monopostul de specificație 2022. După cum se poate observa, Mercedes-AMG F1 Petronas revine la culoarea argintie care a consacrat-o.

Lewis Hamilton a rămas sub comanda lui Toto Wolff. Valtteri Bottas a semnat cu Alfa Romeo, astfel că locul său a fost luat de George Russell.

Monopostul Mercedes W13 a ieșit deja pe circuitul de la Silverstone, pentru a filma câteva spoturi de promovare. Săptămânile viitoare va putea fi văzut în testele din pre-sezon și mai apoi, în luna martie, în prima etapă din noul an (Bahrain).

Modelul F1 W13 a fost proiectat conform noilor reguli radical modificate ale F1, menite să crească spectaculozitatea curselor, și dispune de o aerodinamică mai curată și de jante mai mari, de 18 inch.

Monopostul care va fi pilotat de Lewis Hamilton și de noul coechipier, George Russell, care a trecut de la Williams, a revenit la tradiționala culoare argintie a celor de la Mercedes, după ce în ultimele două sezoane echipa a folosit o combinație de variante ale culorii negre, în semn de protest față de rasism.

Speranțele sunt, în primul rând, că avem o mașină competitivă„, a declarat șeful echipei, Toto Wolff.

Nu știm dacă suntem chiar în cursa pentru un alt titlu. Speranța mea este că mașina merge repede și că Lewis și George sunt mulțumiți de modul în care se conduce, iar acesta ar fi un bun punct de plecare„.

Mercedes a dominat ultima eră a Formulei 1, care a început odată cu introducerea unităților de propulsie turbo-hibride, în 2014.

Este puțin suprarealist faptul că, în calitate de echipă, am reușit să câștigăm titlul de opt ori la rând„, a declarat Wolff.

În ultima vreme, presa internațională a făcut o serie de speculații conform cărora Hamilton ar fi dorit să se retragă, după controversata câștigare a titlului de către Max Verstappen.

Niciodată nu am spus că mă voi opri„, a declarat pilotul de 37 de ani, vorbind în public pentru prima dată, după un interviu difuzat la scurt timp după cursa în care a pierdut titlul, la Abu Dhabi.

A fost, evident, o perioadă dificilă pentru mine și a fost un moment în care chiar aveam nevoie să fac un pas înapoi. În cele din urmă am ajuns la un punct în care am decis că voi ataca din nou începutul unui alt sezon„. a mai declarat Lewis Hamilton.

Încarcă mai mult
Load More In Sport

Vezi Și

După ce Putin a invadat Ucraina, Marele Premiu de F1 al Rusiei a fost scos din calendarul sezonului de Formula 1 2022

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat că privește ”șocată și cu tristeț…