Acasă Sport Simona Halep suspendată după ce a fost testată pozitiv anti-doping la US Open 2022: ”O să lupt până la capăt, nu mi-a trecut niciodată prin cap să trişez”

Simona Halep suspendată după ce a fost testată pozitiv anti-doping la US Open 2022: ”O să lupt până la capăt, nu mi-a trecut niciodată prin cap să trişez”

0
0
271

Simona Halep suspendată după ce a fost testată pozitiv anti-doping la US Open 2022: ”O să lupt până la capăt, nu mi-a trecut niciodată prin cap să trişez”

Fostul număr 1 mondial WTA, Simona Halep, trece prin cel mai greu moment al carierei, fiind depistată pozitiv la un control antidoping, după cum chiar ea a anunţat pe paginile sale de socializare.

Simona Halep se află în prezent într-o pauză pe care şi-a luat-o de la tenis, după ce în ultima perioadă a trecut şi prin divorţul de Toni Iuruc, la mai puţin de un an de la căsătorie, a schimbat echipa managerială şi a suferit o operaţie de corecţie la nas.

Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe contul său de Instagram.

Pe 15 septembrie, Simona Halep, locul 9 WTA, a anunţat că nu va mai juca în acest an, ea subliniind că va reveni pe teren în 2023, deoarece mai are multe obiective de îndeplinit. Halep a făcut acest anunţ într-o postare pe Instagram, iar ultimul turneu la care a evoluat a fost US Open, unde a pierdut în primul tur.

Nu ştiu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu. Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023. Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis şi mai am obiective de îndepinit”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Substanța pentru care Simona a testat pozitiv este Roxadustat.

Proba B a confirmat rezultatele date de Proba A, potrivit comunicatului International Tennis Integrity Agency.

Simona Halep a fost suspedată provizoriu de International Tennis Integrity Agency, pentru acest test pozitiv.

Ilie Năstase o dinamitează pe Simona Halep după ce a fost prinsă dopată! ”Vai de capul meu! Vai de mine! Nu pot să cred!”.

O veste incredibilă a surprins lumea tenisului vineri după-amiază: Simona Halep a fost suspedată provizoriu de International Tennis Integrity Agency, pentru un test pozitiv înregistrat la un control anti-doping din acest an, de la US Open, turneu la care ea a fost eliminată în primul tur, într-un meci în care a fost departe de nivelul ei obișnuit.

Ilie Năstase a fost șocat să afle că Simona Halep a fost depistată pozitiv la un control anti-doping şi a declarat că nu poate să creadă că tenismena româncă ar apela la astfel de metode. În plus, primul număr 1 mondial în clasamentul ATP a mai dezvăluit că nu ştie despre ce substanţă este vorba şi ce efecte are aceasta.

Vai de capul! Vai de mine! Nu-mi vine să cred. Dar cu ce substanță? Vai de capul meu!

Dar când au controlat-o că ea nu a mai jucat de mult? Nu știu, sunt foarte șocant. Ea trebuie să rezolve, sper că u este adevărat. Nu vreau să cred că este adevărat. Pe vremea noastră, dacă beai un pahar de vin dormeai trei zile, ăla era drogul nostru. Acum sunt mulți care iau, dar nu cred asta despre Simona. Sper din tot sufletul că este o greșeală. Nu-mi dau seama. Ea o să ne explice, ea știe cel mai bine! Dar ce își face substanța asta, te face să zbori la fileu?”, a declarat Ilie Năstase.

Roxadustat, vândut sub marca Evrenzo, este un medicament anti-anemie. Roxadustat este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Substanța a fost Introdus pe lista WADA (World Anti-Doping Agency) în 2011.

”Proba este recoltată cel puțin acum trei săptămâni, o lună. S-au efectuat cele două probe, A și B. Proba B este cea care încheie testul, validează testul. Este definitivă. În această situație, nu mai este nimic de făcut din punct de vedere al sportivei. Este cu certitudine dovedită doparea. Că va merge la TAS sau nu, probabil va merge pe varianta că a fost o greșeală. Ei, nu are cum să fie o greșeală, pentru că acea substanță nu se poate ingera accidental. Nu se găsește în alimente. Ea trebuie doar administrată.

Atunci, substanța este folosită în situații de anemii, pentru că formează globule roșii, după dialize, după chimioterapie anti-cancer. Existența ei este destinată unor tratamente pentru afecțiuni grave. Nu poți să invoci în această situație că ai făcut tratament. Pentru ce? Anemia, sigur că da. Este unul dintre diagnosticele care necesită administrarea acestei substanțe”, a declarat Pompiliu Popescu.

(n.r – Să se fi încrezut în staff?). Asta da. Nu este o greșeală de ingestie. Nu poate fi găsită în alimentație, că în mod accidental ai mâncat-o. Dar staff-ul da. Se practică acest lucru, în mai multe sporturi, la mai multe nivele. Când antrenorii au astfel de inițiative pentru a-și spori rezultatul muncii lor. Vă spun cu certititudine că nu există niciun medic pe pământ să facă așa ceva. Nu este un prost, un dobitoc, care să nu știe la ce duce așa ceva.

Bineînțeles că se poate. Poate provoca policitemia vera. O afecțiune care produce un număr mare de globule roșii, care duce la formare de cheaguri în artere, la creier și inimă. Nu există medic care să prescrie cu bună-voie așa ceva. Dar antrenori da, să-i crească banii și buzunarul unui sportiv. Faci asta ca să câștigi bani.

În momentul în care se vine la control, acolo trebuie să completezi niște formulare cu medicamentația pe care ai luat-o în ultimele săptămâni„, a mai aratat medicul.

Dacă aduci un antrenor, avid să-și arate roadele muncii lui, acesta poate face un lucru și fără știrea sportivei. Nu știu care este situația, dar la nivelul ăsta și la banii ăștia, îți permiți să ai un medic pe problema respectivă. Nu e ca la Foresta Fălticeni, să zici nu-știu-ce. La nivelul ăsta, nu se poate greși. Aici, greșeala este exclusă.

Asta este varianta pe care ar putea să meargă cel mai bine, cel mai ușor. Să invoce imixtiunea antrenorului, celui care a vrut să-i crească performanța prin furt.

Atunci, ea poate să pledeze nevinovată, dar pe linia antrenorului, deplasând problema spre antrenor. Ea nu poate spune că nu a existat acea substanță în corpul ei.

Substanța rezistă cel puțin trei săptămâni în corp, ca un anabolizant, dar există efectul ei, care se regăsește în numărul mare de globule roșii. Beneficii, doar să furi, să câștigi bani într-un anumit moment. D-aia s-a creat antidopingul în sport, pentru a proteja sănătatea sportivilor de performanță.

Ca să iasă cu fruntea sus, ea trebuie să deplaseze vina către antrenor și să pledeze nevinovată. Mai mult nu are ce să facă”, a concluzionat Pompiliu Popescu.

Încarcă mai mult
Load More In Sport
Comments are closed.

Vezi Și

Echipa Red Bull și-a lansat monopostul de Formula 1 pentru sezonul 2024, cu nume de cod RB20

RedBull a prezentat oficial noul său monopost, denumit RB20, cu care campioana en-titre di…