Acasă Sport Williams și-a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2022, cu nume de cod FW44

Williams și-a lansat monopostul de F1 pentru sezonul 2022, cu nume de cod FW44

0
0
428

A venit și timpul celor de la Williams, să își lanseze noul monopost. Inițial, echipa britanică a prezentat în mediul online un simplu show car, folosind însă o nouă schemă de culori pentru FW44. Ulterior, o versiune mai apropiată de monopost a fost scoasă pe circuit.

Williams a renunțat acum la alb și a adăugat foarte subtil culoarea roșie, păstrând însă atât negrul, cât și albastrul închis din sezonul precedent. Adăugarea de roșu a fost gândită în scopul promovării rădăcinilor britanice ale echipei.

Williams, speranțe mari în 2022

Williams speră să progreseze pe baza a ceea ce a reușit în 2021, atunci când a terminat pe un nesperat loc opt, grație rezultatelor foarte bune venite din partea lui George Russell și Nicholas Latifi.

Șeful echipei Williams F1, Jost Capito, speră că rezultatele de anul trecut vor juca un rol important în dezvoltarea echipei și în acest sezon.

A fost un sezon grozav pentru noi, ținând cont de pasul făcut din 2020 în 2021. Punctele și podiumul lui George au dat un impuls întregii echipe. Sper că acest impuls va apărea în performanța lui FW44 anul acesta”, a declarat Capito.

Alex Albon, un nou început în F1 alături de Williams

După ce George Russell a plecat la Mercedes, Williams l-a adus la echipă pe fostul pilot de la Red Bull Racing, Alex Albon.

Albon și-a petrecut sezonul 2021 ca pilot de rezervă la Red Bull, însă nu a bifat nicio cursă pentru echipa din Milton Keynes.

Vorbind despre revenirea sa în F1, Albon a spus: ”Se simte ca un an pe tușă, sunt foarte nerăbdător să mă întorc în Formula 1. Anul trecut m-a ajutat să văd lucrurile dintr-o perspectivă diferită, una în care nu m-am concentrat doar pe partea de pilotaj.

Williams este o echipă care progresează, care se află în urcare și sper că voi putea folosi ceea ce știu pentru a o ajuta”, a declarat Alex Albon, revenit în Formula 1 după un an de pauză.

Williams continuă să treacă printr-o reconstrucție sub noii proprietari, Dorilton Capital, și speră să facă progrese importante odată cu noua eră a Formulei 1.

Echipa va concura din nou cu motoare Mercedes, fiind partenerul producătorului german de la începutul erei turbo-hibrid a F1 în 2014.

După prezentarea din mediul digital, noul Williams a fost scos pe circuit la Silverstone, cu Nicholas Latifi primul la volan.

Adevăratul FW44 arată semnificativ diferit față de mașina dezvăluită în timpul lansării digitale, cu partea din față și sidepod-urile apropiate de ceea ce am observat pe monopostul McLaren 2022.

Williams a câștigat titlul constructorilor de nouă ori, fiind pe locul doi în acest clasament, după Ferrari (16 titluri), dar înaintea McLaren și Mercedes (8 pentru fiecare).

Încarcă mai mult
Load More In Sport
Comments are closed.

Vezi Și

După eșecul incipient al tandemului Ghigea și Morar, mai experimentatul Antal Putinică, e cooptat pentru a drege imaginea Antenelor pe F1

Facebook 32 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După eșecul incipient al tandemului…