Acasă Tehnologie Cum se poate instala Windows 11 pe calculatoarele cu mesaj de incompatibilitate TPM 2.0

Cum se poate instala Windows 11 pe calculatoarele cu mesaj de incompatibilitate TPM 2.0

1
191

Microsoft a oferit un ghid scurt şi simplu pentru instalarea noului sistem de operare Windows 11 pe calculatoarele considerate incompatibile, pentru că au un procesor de generaţie mai veche.

Pasul 1 – Descarcă Windows 11

Pentru instalarea Windows 11 pe un sistem incompatibil este mai întâi necesară realizarea unui stick de instalare sau descărcarea fișierului ISO original. Acest lucru se face accesând pagina de download Windows 11 de pe site-ul Microsoft, unde ai opțiunea ”Create Windows 11 Installation Media”, pentru stick sau ”Download Windows 11 Disk Image (ISO)”.

Pasul 2 – Activează instalarea Windows 11 fără TPM

Pentru a permite instalarea noului sistem de operare fără un procesor compatibil, este necesară realizarea unei noi intrări în registrul sistemului de operare. Această operațiune nu este complicată, însă este recomandată în principal celor care au mai făcut lucruri similare.

Pentru a accesa Registry Editor din Windows 10, poți deschide meniul Start și să scrii Registry Editor în căsuța de căutare. Deschizi această aplicație și navighezi în folder-ele HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > Setup > MoSetup.

Aici trebuie să creezi o nouă intrare: Click dreapta > New > REG_DWORD. Această cheie de registru trebuie să aibă numele ”AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU” și în câmpul Value să includă numărul ”1”.

Pasul 3 – Restart

Un restart este necesar pentru a salva modificările din registru și pentru a putea porni instalarea Windows 11.

Pasul 4 – Instalarea propriu-zisă

Acum, instalarea Windows 11 poate porni de pe stick sau folosind imaginea ISO descărcată. Totul va funcționa exact așa cum trebuie, însă este important de știut că un procesor compatibil cu TPM 1.2 este în continuare necesar.

Microsoft cere utilizatorilor să citească și să accepte faptul că instalarea pe hardware incompatibil nu este recomandată și că este posibil să nu primească actualizări de securitate pe un astfel de sistem.

Încarcă mai mult
Load More In Tehnologie

Vezi Și

Nu deschideți link-uri primite pe Facebook Messenger, cu mesajul „Apari în acest video” sau „Seamănă cu tine”

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), avertizează …