Acasă Tehnologie ”First Contact” aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19

”First Contact” aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19

0
242

A apărut First Contact, prima aplicație din România care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19.

În România a apărut aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Se numește First Contact.

Cum funcționează aplicația?! Odată ce este instalată, va avertiza utilizatorul dacă a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19.

Aplicația păstrează anonimatul și nu este posibilă localizarea sau urmărirea utilizatorului.

Fiecare utilizator poate semnala dacă este infectat. În acest moment, doar șase țări din Uniunea Europeană nu beneficiază de o astfel de aplicație.

Aplicația anti-COVID se împiedică însă în birocrație. Silviu Alexandru Alexe, unul dintre cei care au creat această aplicație, spune că aplicația este disponibilă pentru Android.

E o problemă. Apple cere o hârtie de la autoritățile sanitare ale țării ca să permită aplicației să meargă în background. Am pornit cu Android, 80% din populația are Android.

Am avea nevoie de sprijinul autorităților să ne dea o aprobare pentru a extinde și pentru iPhone”, a spus Silviu Alexe.

Aplicația anti-COVID păstrează anonimatul tuturor celor implicați: atât cei care avertizează (cei infectați), cât și cei care sunt avertizați că au fost expuși contaminării (contacții celor infectați).

Încarcă mai mult
Load More In Tehnologie

Vezi Și

Windows 11 anunțat oficial, ce noutăți aduce succesorul lui Windows 10

Unul dintre cele mai populare sisteme de operare, Windows 10 urmează a fi dat uitării, dup…