Acasă Tehnologie Gruparea de hackeri Anonymous a declarat ”război” Rusiei și a atacat mai multe site-uri guvernamentale rusești și de presă

Gruparea de hackeri Anonymous a declarat ”război” Rusiei și a atacat mai multe site-uri guvernamentale rusești și de presă

0
257

Grupul de hackeri Anonymous, a reușit să spargă datele de baze ale Ministerului rus al Apărării, anunță AnonymousTV pe Twitter. Grupul face apel la toți hackerii din lume să ”ia la țintă Rusia”.

Astfel, astăzi, gruparea de hackeri Anonymous a declarat război cibernetic Rusiei și a atacat mai multe site-uri ale guvernului rus, inclusiv serviciul de știri Russia Today, controlat de stat, scrie ABC News.

Hackerii au anunțat că au lansat operațiuni cibernetice care au afectat pentru scurt timp RT.com, precum și site-urile web ale Kremlinului, ale guvernului rus și ale ministerului rus al Apărării.

RT.com a confirmat că atacul a avut loc, spunând că a încetinit unele site-uri web, în ​​timp ce le-a scos pe altele offline pentru ”perioade prelungite de timp”.

Manipularea de la televiziunile lui Putin:

Acoperirea de către RT a situației din Ucraina a fost copleșitoare dintr-o perspectivă pro-rusă, arătând focuri de artificii și sărbători vesele în teritoriile nou ocupate.

În Marea Britanie, parlamentarii au spus că canalul TV este ”instrumentul personal de propagandă” al președintelui rus Vladimir Putin și ar trebui interzis.

Expertul în securitate pe internet Robert Potter a spus că atacul de tip DDoS, utilizat de Anonymous, a fost ”ca și cum ai încerca să treci cinci oameni printr-o ușă în același timp”, a explicat el. Atacurile DDoS sunt considerate ușor de lansat, dar și ușor de combătut.

O măsură simplă este dezactivarea traficului străin, ceea ce ar putea explica de ce în prezent pare mai ușor să accesezi RT.com din interiorul Rusiei decât din exterior. Vezi mai mult AICI.

Televiziunile de stat din Rusia ELIMINĂ emisiunile de divertisment. Jurnaliștii au voie să scrie despre război doar din surse oficiale ruse. Facebook, restricționat.

Din 25 februarie, Roskomnadzor va începe să restricționeze parțial accesul la rețeaua de socializare Facebook, prin decizie a Parchetului General al Rusiei. Roskomnadzor susține că acest lucru s-a datorat cenzurii rețelei de socializare în raport cu mass-media rusă. Televiziunile de stat din Rusia anunță că au decis să modifice orarele de difuzare din cauza situației politice și să reducă conținutul de divertisment.

Încarcă mai mult
Load More In Tehnologie

Vezi Și

Uniunea Europeană vrea, ca giganții Netflix și Youtube, să plătească o taxă pentru costurile infrastructurii digitale

Comisia Europeană și-a dat o nouă sarcină, să-i facă pe giganții web, să plătească pentru …