Acasă Tehnologie Noul update de toamnă pentru Windows 10, versiunea 2009 sau 20H2 disponibil acum

Noul update de toamnă pentru Windows 10, versiunea 2009 sau 20H2 disponibil acum

0
0
1,057

Pe 20 Octombrie 2020, Microsoft a început să distribuie October 2020 Update pentru Windows 10 prin intermediul Windows Update și prin Media Creation Tool. Actualizarea, cunoscută și drept Windows 10 versiunea 2009 sau 20H2, a devenit disponibilă și prin intermediul Windows 10 Update Assistant (Asistentul de actualizare Windows 10). Nu toate sistemele primesc această actualizare imediat prin Windows Update, deoarece Microsoft o distribuie gradual. Dacă nu vrei să aștepți, poți alege să folosești Asistentul de actualizare Windows 10 pentru a obține October 2020 Update chiar acum. Iată cum:

Pentru a obține October 2020 Update, deschide navigatorul web favorit și să vizitează pagina web: Descărcați Windows 10. În partea de sus găsești o secțiune numită “Actualizarea din octombrie 2020 a Windows 10” și un buton mare Actualizați acum. Apasă pe el.

Această acțiune declanșează descărcarea unui fișier executabil mic, de 5,92 MO, numit Windows10Upgrade9252.exe. Salvează-l undeva pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Orice locație este în regulă. Apoi, mergi la locația unde ai salvat fișierul respectiv și deschide-l.

Este afișată o fereastră CCU, unde trebuie să confirmi că vrei să rulezi Windows 10 Update Assistant apăsând pe butonul Da.

Asistentul de actualizare Windows 10 se încarcă și îți spune dacă PC-ul tău rulează deja ultima versiune de Windows 10. Pentru că vrei să instalezi October 2020 Update, probabil că nu ai ultima versiune, așa că ar trebui să vezi ceva similar cu imaginea de mai jos, unde ni se spune că “[…] Acest PC nu rulează în prezent cea mai recentă și mai sigură versiune de Windows 10. Acest PC rulează versiunea… Cea mai recentă versiune este 2009”.

Versiunea 2009 este Windows 10 October 2020 Update. Apasă pe butonul “Actualizați acum” din colțul dreapta jos al Windows 10 Update Assistant.

Înainte de a continua, verifică dacă ai 10-12 GO de spațiu liber pe partiția unde ai instalat Windows 10. PC-ul tău are trebui să îndeplinească deja toate cerințele pentru instalarea October 2020 Update deoarece are deja Windows 10. Asistentul de actualizare Windows 10 declanșează automat procesul de descărcare, în câteva secunde. Dacă te grăbești, poți să-l pornești și manual, apăsând pe butonul Următorul.

Asistentul de actualizare Windows 10 începe să descarce fișierele necesare pentru instalarea October 2020 Update. Deoarece aceasta este o actualizare relativ mare, durează câteva minute bune până este descărcată. Dacă folosești un laptop sau o tabletă, asigură-te că este conectat(ă) la priză. Apoi ia-ți o ceașcă de cafea sau de ceai și relaxează-te. Poți vedea progresul sub formă de procente, ca în captura de ecran de mai jos.

Dacă te răzgândești și nu mai vrei să descarci actualizarea, poți oricând să apeși pe “Anulați actualizarea”. Când faci asta, Asistentul de actualizare Windows 10 creează o scurtătură pe desktopul tău, pe care o poți folosi mai târziu pentru a continua procesul. După ce toate fișierele au fost descărcate, Asistentul de actualizare Windows 10 începe să instaleze actualizarea. Progresul actualizării este afișat și el sub formă de procent.

Această parte a procesului de actualizare poate să dureze până la 90 de minute. Din păcate, o instalare pe curat a celei mai noi actualizări durează ceva mai puțin, însă nu păstrează aplicațiile, fișierele și setările tale, așa cum face procesul de actualizare.

După un timp, primești o notificare despre faptul că “Actualizarea dvs. este pregătită. PC-ul trebuie să repornească pentru a finaliza actualizarea”. Poți să aștepți 30 de minute până când este declanșată repornirea automată sau să apeși pe butonul Reporniți acum.

Când vine timpul pentru repornire sau după ce ai apăsat pe butonul Reporniți acum, primești acest mesaj: “Sunteți pe punctul de a fi deconectat. Asistentul de actualizare Windows 10 va reporni dispozitivul pentru a finaliza actualizarea.”. Apasă pe Închidere și calculatorul tău repornește în câteva secunde.

După repornire, instalarea continuă. PC-ul tău s-ar putea să se mai repornească de câteva ori. Tot ce îți rămâne de făcut acum este să aștepți ca actualizarea să fie finalizată.

După ce te autentifici din nou în Windows 10, vine ultima rundă de așteptare: este necesar un minut ori două pentru aplicarea ultimelor schimbări în Windows 10.

După ce instalarea este terminată, Asistentul de actualizare Windows 10 te întâmpină cu un mesaj de mulțumire. Apasă pe Ieșire și ai terminat.

S-ar putea să vezi și o fereastră numită Sfaturi, care îți oferă informații despre ultima actualizare. Navighează prin lista cu noutăți și apoi închide fereastra respectivă.

După ce October 2020 Update a fost instalat, Windows 10 îți arată că versiunea sa este acum 20H2 sau 2009. Pentru a verifica, mergi la “Setări -> Sistem -> Despre”, derulează în jos și vezi ce scrie la câmpul Versiune, în partea dreaptă a ferestrei.

October 2020 Update aduce câteva caracteristici noi și îmbunătățiri, așa că mulți utilizatori de Windows 10 probabil vor să-l instaleze cât mai curând posibil. Dacă nu ai răbdare, acum știi și tu cum să instalezi această actualizare cu Windows 10 Update Assistant. Așa cum ai văzut, deși durează destul de mult timp să descarci și să instalezi totul, întregul proces nu este complicat. Înainte de a închide acest articol, spune-ne dacă totul a mers bine. Comentează mai jos și spune-ne despre experiența ta.

  • Windows 10 May 2020 Update, versiunea 2004 20H1

    Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Microsoft urmează să lanseze cel mai p…
Încarcă mai mult
Load More In Tehnologie
Comments are closed.

Vezi Și

Google a anunțat lansarea unor noi instrumente de detectare a escrocheriilor, care vor oferi alerte în timp real în timpul convorbirilor telefonice

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Google a anunțat lansarea unor noi i…