Acasă Tehnologie O nouă înșelătorie de tip Phishing circulă zilele acestea pe internet, în numele unui mare lanț de benzinării din România.

O nouă înșelătorie de tip Phishing circulă zilele acestea pe internet, în numele unui mare lanț de benzinării din România.

0
96

O nouă înșelătorie de tip Phishing, circulă zilele acestea pe internet, în numele unul mare lanț de benzinării din România. Petrom este noua fațadă a atacului, românii naivi sunt victimele.

Mesajul în numele Petrom este puternic distribuit pe rețelele sociale, alături de un link pe care, dacă îl accesăm, am putea obține 2.000 de lei. Totul este însă o înșelătorie, care ne poate lăsa fără bani.

În ultima perioadă, circulă tot felul de metode de înșelătorie pe internet, cel mai adesea pe rețelele de socializare și pe mail, acolo unde escrocii creează conturi fantomă, unde diferite magazine precum Lidl, Profi, sau Shein, oferă vouchere, în urma accesării unui link. În ochii escrocilor au intrat în ultimul timp companii precum Lidl, Poșta Română, Profi, H&M și multe altele, acum a venit rândul gigantului Petrom să fie victima escrocilor.

Pe fondul unei aniversări de 31 de ani de activitate, OMV Petrom oferă șansa de a câștiga 2.000 de lei, în urma completării unui chestionar format din 4 întrebări. În partea de jos a chestionarului, sunt și așa-zise feedback-uri, lăsate de la oamenii care au completat chestionarul, iar toate sunt numai de bine: ”Nu pot să cred! Am câștigat un cadou, mulțumesc OMV Petrom!”, și multe altele. Chiar de aici se poate trage concluzia unei înșelătorii, întrucât, oricând ai accesa linkul, mesajele sunt aceleași, cu toate că a trecut o oră între accesările linkului.

De la postare nu lipsesc nici comentariile pozitive, precum: ”Nu pot să cred! Am câștigat un cadou, mulțumesc OMV Petrom!”, și multe altele.

Chiar și din aceste postări se poate trage cu ușurință concluzia că este vorba despre o înșelătorie, ținând cont de faptul că mesajele sunt mereu aceleași, indiferent de ora sau data la care este accesat link-ul.

Atenție, așadar, ce link-uri accesați și aveți grijă să nu cădeți în plasa escrocilor care fac bani pe seama noatră, a tuturor.

Încarcă mai mult
Load More In Tehnologie

Vezi Și

Twitter a anunţat că, a încetat să mai aplice politica menită să împiedice răspândirea ”dezinformării Covid”

Twitter a anunţat că, a încetat să mai aplice o politică menită să împiedice răspândirea d…