Acasă Război Rusia, a început deconectarea de la internetul global, până vineri, toată ţara va fi decuplată de la DNS-urile world wide

Rusia, a început deconectarea de la internetul global, până vineri, toată ţara va fi decuplată de la DNS-urile world wide

0
171

Federația Rusă, a început pregătirile active pentru deconectarea de la internetul global. Cel târziu până vineri, 11 martie, toate serverele și domeniile trebuie să fie transferate în zona rusă. În plus, sunt colectate date detaliate despre infrastructura de rețea a site-urilor.

Nexta TV, a publicat două documente ale Ministerului Dezvoltării Digitale, Comunicării și Mass-media de la Moscova, care confirmă pregătirile Rusiei de a se deconecta de la internetul global.

Practic, Moscova a început pregătirile pentru a transfera, în termen de patru zile, toate transmisiile, conexiunile la servere și gestionarea domeniilor interne pe o rețea paralelă, intranet.

Din punct de vedere tehnic, conform documentelor transmise de minister „autorităților executive federale și autorităților executive ale Federației Ruse”, li se cere „verificarea accesului la conturile personale ale administratorilor domeniilor site-urilor publice pe Internet, actualizarea și (sau) utilizarea unor parole mai complexe „cu” adăugarea de factori de autentificare pentru utilizatori”, mutarea transmisiilor către serverele DNS situate în Federația Rusă şi ștergerea tuturor codurilor Javascript descărcate din surse din străinătate.

În plus, dacă site-urile folosesc un hosting străin, resursele publice vor fi mutate pe un hosting rusesc, apoi li se cere să mute toate site-urile active de pe acest intranet într-un domeniu „.ru”.

Iniţiativa nu este chiar surprinzătoare, după ce la sfârşitul anului 2019 Rusia a adoptat legislaţia cunoscută sub numele de legea „internetului suveran”, urmărind să protejeze ţara de tăierea infrastructurii străine, ca răspuns la ceea ce Moscova a numit „natura agresivă” a strategiei naţionale de securitate cibernetică a Statelor Unite. În luna iulie a avut loc chiar o decuplare experimentală cu succes, timp de două zile.

Încarcă mai mult
Load More In Război

Vezi Și

Zelenski anunţă, că Liman este „total eliberat” de armata rusă, Kadîrov și ”Bucătarul lui Putin”, furioși pe generalii ruși pentru înfrângere

Armata rusă s-a recunoscut înfrântă și s-a retras complet din Liman. Reacție nervoasă a lu…