Acasă Tehnologie Site-ul ”României Educate”, STS, atacat de hackerii care au postat un mesaj educativ: ”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp”

Site-ul ”României Educate”, STS, atacat de hackerii care au postat un mesaj educativ: ”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp”

0
72

Site-ul Ministerului Educaţiei, administrat de STS, a fost atacat cibernetic. Hackerii au postat mesajul: ”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp”. Sunt evaluate vulnerabilităţile. Site-ul nu conţine informaţii confidenţiale.

Site-ul Ministerului Educaţiei a fost atacat cibernetic, iar hackerii au postat un mesaj în care afirmă că sistemul este ”foarte prost”. ”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp”, a apărut pe site-ul instituţiei, înainte ca pagina să fie setată ca fiind în mentenanţă. Reprezentanţii MInisterului Educaţiei au transmis că platforma nu conţine date personale, ci doar informaţii publice, iar specialiştii lucrează pentru repunerea în funcţiune. De asemenea, se evaluează vulnerabilităţile.

Administratorii IT ai Ministerului Educaţiei analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineţii de 08 mai 2023. Specialiştii în tehnologia informaţiei lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii şi repunerea acesteia în funcţiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operaţiuni de evaluare, izolare şi remediere a eventualelor vulnerabilităţi. Până la finalizarea acţiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline”, a transmis, luni, MInisterul Educaţiei.

Instituţia precizează că site-ul www.edu.gov.ro conţine doar date publice şi de informare a cetăţenilor, nefiind compromise date confidenţiale.

Prioritatea instituţiei noastre este soluţionarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică şi poate fi utilizat din nou fără riscuri”, a mai transmis ministerul.

Site-ul Ministerului Educaţiei a fost piratat, iar hackerii au postat un mesaj în care afirmă că sistemul este foarte prost.

Sistemul de învăţământ românesc este unul foarte prost, care nu te învaţă absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informaţii inutile”, a apărut, luni dimineaţă, pe site-ul instituţiei.

Hackerii susţin că ”şcoala este o pierdere de timp”.

Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, e o pierdere de timp. Ce te învaţă şcoala în 10 ani poţi învăţa gratis pe Youtube în 10 luni”, se mai arata în mesaj.

La ora transmiterii acestei ştiri platforma este nefuncţională, dar apare un mesaj setat de Sistemul de Telecomunicaţii Speciale, care arată că site-ul este în mentenanţă.

Oficialii Ministerului Educaţiei nu aun transmis precizări deocamdată în legătură cu incidentul, nici dacă datele elevilor au fost sustrase.

Încarcă mai mult
Load More In Tehnologie

Vezi Și

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja: ”Aplicația TikTok ar putea fi interzisă pe dispozitivele guvernamentale din România”

Aplicația TikTok, ar putea fi interzisă pe dispozitivele guvernamentale din România. Minis…