Acasă Tehnologie ”Specialiștii” atrag atenția, că perioada sărbătorilor este sezonul preferat al hoților informatici în mediul online

”Specialiștii” atrag atenția, că perioada sărbătorilor este sezonul preferat al hoților informatici în mediul online

0
0
251

Specialiștii atrag atenția, că perioada sărbătorilor este sezonul preferat al hoților, în special în mediul online.

Anumite mesaje vă pot lăsa imediat fără bani în cont. Escrocii trimit un mail în numele unor bănci şi le cer oamenilor să acceseze un link sub pretextul că le-a fost blocat contul pentru că cineva ar fi încercat să se autentifice de mai multe ori.

Este vorba despre nişte mailuri care vin în căsuţa noastră electronică, simulează a fi din partea băncii. Banca nu îţi va transmite un astfel de solicitări, nu va încerca să valideze astfel de date prin email. De regulă te sună un operator sau există o altă modalitate mai securizată în care validează astfel de date extrem de importante.” – Mihai Roariu, manager de comunicare DNSC.

Și telefonul rămâne o variantă pentru escroci. Putem fi atacaţi cam în două direcţii: prin email şi prin mesaje pe telefon de cele mai multe ori prin SMS, dar pot veni şi prin reţelele de socializare sau alte aplicaţii. Dacă totuşi primim un mesaj, o reclamă la un produs care pare prea ieftin sau nu se potrivește cu ceea ce știm, în loc să dăm click pe link, putem sa deschidem noi site-ul introducând manual adresa magazinului să vedem dacă magazinul există. Dacă oferim informaţii financiare primul pas ar fi să anunţăm poliţia şi să blocăm cardul respectiv.

Cele mai folosite înşelătorii sunt cele de tipul ”eşti marele câştigător” sau ”dă acest mesaj mai departe la 25 de prieteni”.

Încarcă mai mult
Load More In Tehnologie
Comments are closed.

Vezi Și

O nouă găselniță care crează degringoladă în piața publisherilor EU, Google implementează Consent Mode V2

O nouă găselniță care crează degringoladă în piața publisherilor EU, Google implementează …