Acasă Tehnologie Tehnologia 5G, coronavirusul și panica

Tehnologia 5G, coronavirusul și panica

0
150

Că tehnologia 5G, este potențial periculoasă pentru sănătatea umană, chiar și pentru animale, poate să fie discutată și probată ștințific, dar că ea ar avea legătură directă cu pandemia de coronavirus, e mi mult probabil să avem de-a face cu teorii ale conspirației, fake news, panică, temeri și manipulare!

Adepții teoriilor conspiraționiste, au rostogolit ideea conform căreia, coronavirusul este un rezultat al tehnologiei 5G și că totul ar fi început în Wuhan, pentru că acolo a fost implementată recent rețeaua, evident o bazaconie fără fundament ștințific!

Cât de sigură este tehnologia 5G pentru oameni și mediu înconjurător.

Asta e ce ne interesează mai presus de evoluția tehnologică. Cât de riscant va fi să folosim tehnologia 5G. Și, dacă nu cumva, timpul economisit în sarcinile online va fi pierdut prin bolile dezvoltate din cauza radiațiilor. Haideți să vedem!

Peste 215 oameni de știință, din 40 de țări diferite au apelat la Națiunile Unite să ia măsuri urgente pentru a reduce expunerea la câmpul electromagnetic emis de sursele wireless. Acești specialiști au depus inclusiv o scrisoare la Comisia Federală de Comunicare. Prin aceasta cer să se ia în considerare riscurile cu privire la sănătate și la mediul înconjurător, înainte să fie implementată infrastructura pentru 5G.

Dr. Martin Pall, profesor în biochimie la Washington State University spune că:

În urma implementării 5G pot fi dezvoltate boli precum orbire, pierderea auzului, cancer de piele, infertilitate la bărbați și probleme cu tiroida.

Sunt destul de mulți cercetători care prezintă dovezi cu privire la efectele nocive în urma expunerii la semnale de joasă intensitate. Nu doar pentru oameni, ci și pentru animale.

Provocarea ține de faptul că undele pe care 5G le folosește pot călători doar pe distanțe scurte. Astfel, 5G va avea nevoie de multe antene, câte una la fiecare 10 – 12 case. Cel puțin, aceste informații sunt susținute de mai bine de 200 de oameni de știință și medici din Statele Unite, care au semnat o petiție prin care cer interzicerea 5G.

Radiațiile ce vin de la antene vreme de 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, sunt cele care îi îngrijorează pe semnatarii petiției. Aceștia solicită o dovadă că nivelul de radiație total produs de 5G, 4G, 3G, 2G și WiFi nu vor fi dăunătoare pentru oameni. În special pentru bebeluși, copii și gravide, ca de altfel și pentru mediul înconjurător.

Riscurile cu privire la sănătate sunt principalele îngrijorări ale oamenilor de știință și medicilor.

Întrucât, nu există studii independente care să demonstreze că radiațiile sunt sigure. Specialiștii susțin că, pentru a reduce riscurile, mai degrabă ar fi instalate cabluri, decât semnale wireless.

Un studiu realizat de US National Toxicology Program în martie 2018 arată că:

Există ”dovezi clare” de creștere a riscului de cancer la șobolani de sex masculin din cauza expunerii la frecvențe la nivel scăzut. De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că radiațiile wireless în general pot fi „posibil cancerigene pentru oameni”. Un lucru susținut și de Instututele Naționale de Sănătate printr-un alt studiu.

Alte studii sugerează că, expunerile tipice la radiații de tipul celor emise de 5G pot provoca întreruperea dezvoltării normale a creierului la făt și la dizabilități de învățare, anomalii ale inimii și electro-hipersensibilitate.

Toată lumea vorbește despre beneficii, toată lumea indică spre o viață ideală cu ajutorul tehnologiei. Puțini iau în calcul și riscurile

Desigur, nici noi nu deținem adevărul absolul. În mod cert, undeva la mijloc este și un sâmbure de adevăr legat de posibilele probleme de sănătate ce se pot dezvolta din cauza expunerii la radiațiile 5G. Spre exemplu, anul trecut scriam un articol pe Noobz.ro despre sute de păsări care au murit, se pare, în timpul unui experiment 5G. Materialul a fost distribuit de peste 240 de ori. De unde reiese că există interes pentru subiectele despre 5G și riscurile pe care le aduce la pachet rețeaua.

Au mai existat subiecte legate de 5G care prezentau vaci moarte în urma unui experiement. Desigur, informațiile oferite de diferite ONG-uri sunt respinse de operatorii de telefonie mobilă. Mai mult, sunt prezentate drept fabulații și minciuni pentru interesele diferitelor companii care nu pot evolua.

Autoritățile elvețiene, în special FOEN (Oficiul Federal pentru Mediu) au decis să întrerupă utilizarea antenelor 5G, până când se vor clarifica îndoielile cu privire la impactul lor asupra sănătății. Noua legislație afectează doar unele dintre cele 26 de cantoane care formează statul federal.

Îndoieli care nu privesc întreaga populație și care au fost eliminate de către operatorii sectorului și de către autoritățile sanitare în mai multe rânduri. Cu toate acestea, există multe persoane care sunt preocupate de faptul că undele radio 5G pot fi dăunătoare. Îngrijorările au devenit proteste în multe țări, iar în Elveția acest lucru a dus la o oprire parțială a dezvoltării. De asemenea, este semnificativ faptul că țara alpină este printre cele mai avansate din lume pentru dezvoltarea rețelelor de nouă generație.

Un turn 5G a ars din temelii, joi noapte, în orașul britanic Birmingham, iar compania care îl deține suspectează că incendiul ar fi fost provocat intenționat de cineva. Incidentul vine la scurt timp după ce un fake news care leagă această tehnologie de răspândirea noului coronavirus s-a viralizat în grupuri locale de Facebook.

Totuși, reprezentanții companiei EE, care dețin turnul 5G cu pricină, au precizat pentru The Guardian că „este foarte posibil” să fie vorba de o mână criminală. Mai mult, localnicii sunt încurajați să agreseze inginerii care lucrează în acest domeniu, atât pe grupurile de Facebook anti-5G, cât și prin mesaje trimise pe Whatsapp.

Incidentul vine însă la câteva zile după ce un fake news care legă tehnologia 5G de noul coronavirus s-a răspândit pe Internet. Ca urmare a răspândirii acestor informații false, reprezentanții autorităților au declarat public că astfel de acuzații sunt nefondate.

Dr. Justin Varney, directorul diviziei de Sănătate Publică din cadrul Consiliului Local al orașului Birmingham, a spus că nu există nicio dovadă științifică credibilă care să facă legătură între 5G (sau altă formă de telecomunicații ori frecvență radio) de pandemia de coronavirus sau să influențeze în vreun fel posibilitatea că oamenii aflați în apropierea antenelor să contracteze boala.

Și în Australia există persoane care susțin această teorie, în ciudă repetatelor mesaje transmise către populație să se informeze din surse oficiale. Una dintre explicațiile oferite la un moment dat de un adept era că în Africa nu a ajuns coronavirusul pentru că acolo nu sunt antene 5G. Dar iată că s-au raportat cazuri și pe acel continent. Și unii români cred în teorii ale conspirației. Pe pagină de Facebook Stop 5G România există o postare cu peste 170 de like-uri care aduce „dovezi” despre modul în care antenele 5G scad imunitatea organismului, devenind astfel mai susceptibil la contractarea bolii.

Încarcă mai mult
Load More In Tehnologie
Comments are closed.

Vezi Și

Windows 10 May 2020 Update, versiunea 2004 20H1

Microsoft urmează să lanseze cel mai probabil în perioada 26/28 Mai, pentru Windows 10, ve…