Acasă Tehnologie Telefoanele românilor, vizate de un atac cibernetic masiv, ce se întâmplă dacă aţi dat click pe link-ul primit

Telefoanele românilor, vizate de un atac cibernetic masiv, ce se întâmplă dacă aţi dat click pe link-ul primit

0
326

Atac cibernetic în telefoanele românilor. Aceștia primesc mesaje de tip sms care le pot virusa dispozitivele sau pot extrage informații personale sensibile. Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a dat detalii despre atacul cibernetic și sfaturi pentru utilizatorii vizați de acesta.

Atac cibernetic la telefoanele românilor. Multe dintre dispozitive au fost asaltate de mesaje SMS în a doua zi de Paști. Un expert în cibernetică ne învaţă cum să ne protejăm de acest atac, care ne poate afecta.

Nu dați click sub nicio formă, pentru că este un virus! E un atac cibernetic în desfășurare la scară largă, în sensul în care foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj cu un link. Ștergeți mesajul, este un virus programat să extragă informații sensibile”, a spus Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică

În cazul în care ați dat deja click pe link, atunci e nevoie de o ”resetare, pentru că există posibilitatea ca acest virus să fie persistent”, a spus Mădălin Dumitru.

”Dacă ați dat click, resetați telefonul la setările din fabrică”, a subliniat expertul în securitate cibernetică.

În cazul în care ați dat deja click pe link, atunci e nevoie de o resetare, pentru că există posibilitatea ca acest virus să fie persistent.

Încarcă mai mult
Load More In Tehnologie

Vezi Și

Aplicația Revolut, atacată de hackeri, peste 50 de mii de utilizatori au fost afectați

Aplicația Revolut a fost atacată de hackeri! Atacul cibernetic a compromis datele a peste …