Acasă Tehnologie Windows 11 anunțat oficial, ce noutăți aduce succesorul lui Windows 10

Windows 11 anunțat oficial, ce noutăți aduce succesorul lui Windows 10

1
329

Unul dintre cele mai populare sisteme de operare, Windows 10 urmează a fi dat uitării, după ce utilizatorii vor vedea schimbarea din Windows 11. Informațiile despre noul software scot la iveală tot mai multe caracteristici uimitoare, care vor ajuta utilizatorii.

În condițiile în care Windows 10 există deja de ceva vreme, din păcate s-au făcut foarte puține lucruri în ceea ce privește îmbunătățirea experienței multi-monitor pentru utilizatorii sistemului de operare. Utilizarea mai multor monitoare în anul 2021, nu este un lucru deloc rar, astfel că tot mai mulți utilizatori apelează la această modalitate, indiferent că vorbim despre sesiuni de gaming sau codare.

Tot mai mulți utilizatori au cerut gigantului Microsoft să facă ceva în acest sens, astfel că aceștia au postat tot mai multe mesaje în Feedback Hub. În urma acestor ”doleanțe” transmise, compania pare să depună tot mai multe eforturi pentru a-și alinia software-ul la cerințele utilizatorilor săi.

Unul dintre cele mai populare sisteme de operare, Windows 10 urmează a fi dat uitării, după ce utilizatorii vor vedea schimbarea din Windows 11. Informațiile despre noul software scot la iveală tot mai multe caracteristici uimitoare, care vor ajuta utilizatorii.

În mediul online, au apărut mai multe informații cu privire la noul sistem de operare al celor de la Microsoft. Așadar, în cadrul Windows 11 există o opțiune care permite sistemului de operare să rețină fiecare locație a ferestrei, pe baza conexiunii cu monitorului. Mulți de întreabă ce ar putea însemna acest lucru.

Ei bine, în cazul în care lași mai multe ferestre deschise pe ambele monitoare, în momentul în care vei reconecta unul sau mai multe monitoare, ferestrele respective vor ocupa pozițiile pe care se aflau inițial. Acest lucru ar trebui să rezolve una dintre marile probleme ale utilizatorilor, atunci când aceștia erau nevoiți să mute ferestrele aleatorii sau filele, ori selectarea tuturor aplicațiilor deschise, pe unul sau mai multe monitoare.

Un alt lucru care merită menționat constă în faptul că odată ce ai deconectat unul dintre monitoare, în loc să muți programul deschis pe monitorul care conectat încă, sistemul de operare va minimiza aplicația respectivă.

Această zi de 24 iunie va fi clar marcată de către evenimentul Microsoft din această seară unde vine succesorul lui Windows 10, release care din toate teaserele de până acum se va numi Windows 11. Am avut parte de o mega ”scăpare” la mijloc de lună atunci când aflam detalii despre schimbările produse la nivel de design și funcționalitate, iar astăzi vom descoperi toate noutățile pregătite de MS.

Windows 11 va fi un upgrade gratuit, pe care Microsoft îl oferă celor care dețin deja o licență validă de Windows 10, versiunea finală a sistemului de operare urmând să fie disponibilă din această toamnă.

Nedorind să repete experiența tranziției extrem de lentă a utilizatorilor Windows 7 la Windows 8 și apoi Windows 10, Microsoft probabil că va livra noul OS ca pe un upgrade gratuit, disponibil pentru orice PC echipat cu o versiune recentă de Windows, instalată deja folosind o cheie de licență validă.

Pentru detalii complete rămâne să urmărim anunțul oficial pregătit de Microsoft pentru această seară, livrat într-o transmisiune Live ce poate fi urmărită începând cu ora 18.00. La miezul nopții este programat și un Live Stream adresat dezvoltatorilor, conținând mai multe detalii de ordin tehnic.

Între timp, o versiune neoficială noului OS a ajuns deja pe internet. Aceasta poate fi instalată și folosită în mod obișnuit pe orice computer, iar cei care au pus mâna pe acest build Windows 11 de testare au publicat și câteva imagini cu interfața a sistemului de operare. La o primă impresie se pare că Windows 11 va fi o evoluție naturală pentru Windows 10, împrumutând însă elemente din versiunea anulată, Windows 10X.

Windows 11 va schimba câteva elemente de interfață, multe dintre acestea fiind deja anunțate pentru Windows 10. Astfel, s-ar putea ca tranziția la Windows 11 să nu fie atât de dificilă decât cea de la Windows 7 la Windows 10, spre exemplu. De altfel, cele două sisteme de operare au la bază foarte multe elemente comune.

Încarcă mai mult
Load More In Tehnologie

Vezi Și

Uniunea Europeană vrea, ca giganții Netflix și Youtube, să plătească o taxă pentru costurile infrastructurii digitale

Comisia Europeană și-a dat o nouă sarcină, să-i facă pe giganții web, să plătească pentru …