Acasă Justiție Revoltător, Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere, Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai

Revoltător, Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere, Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai

0
0
309

Cererea de abţinere a judecătoarei Ancuţa Popoviciu din dosarul în care este implicat Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, de la Judecătoria Mangalia a fost respinsă, vineri, iar decizia instanţei este definitivă.

Ioana Ancuța Popoviciu, magistrat în cadrul Judecătoriei Mangalia, rămâne judecător în dosarul în care Vlad Pascu este inculpat. Cererea de abţinere formulată de judecătoare a fost respinsă de Judecătoria Mangalia ca fiind nefondată.

“Respinge, ca nefondată, cererea de abţinere formulată de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa. Fără cale de atac”, se arată în minuta Judecătoriei Mangalia.

La termenul de joi din acest dosar judecătoarea a formulat o cerere de abţinere. De asemenea, ea a acceptat amânarea procesului aşa cum au cerut familiile victimelor. Următorul termen în acest dosar este pe 9 mai.

Inspecţia Judiciară solicitase Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcţie a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu până la finalizarea procedurilor disciplinare. Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

Cererea se afla pe ordinea de zi a şedinţei CSM de miercuri, iar judecătoarea a cerut o amânare, aceasta fiind acordată pentru 24 aprilie atunci când va fi discutată situaţia sa.

Avocaţii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut în urmă cu câteva săptămâni recuzarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popovociu, iar cererea lor a fost respinsă. De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat Curţii de Apel Constanţa strămutarea dosarului, dar şi această cerere a fost respinsă.

În octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

În același timp, secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a amânat, pentru 24 aprilie, solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare a judecătoarei Ancuţa Popoviciu din funcţie, pentru comportamentul său din timpul procesului, când a venit nepregătită şi a întrebat dacă unul dintre tinerii decedaţi se află în sala de judecată.

Părinții victimelor accidentului cauzat de Vlad Pascu au fost nemulțumiți de modul în care aceasta s-a comportat în sala de judecată. Prin urmare, ei au informat jurnaliștii că ar fi mestecat gumă atunci când a intrat în sală. Judecătoarea a solicitat apoi buletinul tânărului care a murit într-un accident rutier despre care nu știa că a murit.

La primul termen de judecată din dosarul ”2 Mai”, judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu l-a întrebat pe unul dintre părinții îndoliați, în urma accidentului comis de Vlad Pascu, dacă fiul său este în sala de judecată.

Vlad Pascu, accident mortal după ce a consumat droguri.

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.
Tânărul de 19 ani a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

La data de 16 aprilie 2024, ora 15:07, s-a înregistrat pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători în materie disciplinară propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a doamnei Popoviciu Ioana Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia, propunere formulată în temeiul art. 52 din Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a stabilit termen pentru soluționare la data de 17 aprilie 2024, ora 10:00, termen stabilit în considerarea dispozițiilor art. 55 alin. (3) din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii aprobat prin Hotărârea nr. 122 din 6 iulie 2023, care prevăd că propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a magistratului se soluționează de urgență.

La data de 16 aprilie 2024, ora 15:55, a fost comunicată doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța citația emisă în dosar, precum și o copie a lucrării.

La data de 17 aprilie 2024, ora 08:00, a fost înregistrată cererea doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța prin care a solicitat acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluționarea propunerii privind suspendarea din funcție.

La termenul de judecată din 17 aprilie 2024, Secția pentru judecători în materie disciplinară a încuviințat, în temeiul art. 13 și art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecății cauzei formulată de doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuța pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie 2024, ora 11:00.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Extrădătoarea ministresă Gorghiu, referitor la Prinţul Paul: ”Instanţa se va pronunţa dacă îl predau, aşa cum a spus instanţa de fond din Malta, şi în ce condiţii”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Extrădătoarea ministresă Gorghiu, refe…