Acasă Externe Dictatorul de la Kremlin, amenință din nou omenirea cu extincția nucleară, dacă Rusia va pierde în Ucraina, Putin: ”Mergem până la capăt”

Dictatorul de la Kremlin, amenință din nou omenirea cu extincția nucleară, dacă Rusia va pierde în Ucraina, Putin: ”Mergem până la capăt”

0
0
107

Putin lansează noi amenințări nucleare în cazul unei ”înfrângeri strategice” în Ucraina. ”De ce să nu mergem până la capăt?”

Declaraţie ”Petrică strigă lupul” a fost făcută de Vladimir Putin, din Vietnam.

Preşedintele Rusiei a transmis Kievului că nu va retrage niciodată trupele din Ucraina pentru negocieri de pace, lăsând de înţeles că nu acceptă să cedeze teritoriu cucerit. Iar Occidentului a transmis că o înfrângere strategică a Rusiei ar însemna sfârşitul statului rus.

„De ce să ne fie frică? Mergem până la capăt” a spus liderul de la Kremlin. El a menționat, de asemenea, că Rusia se gândește la posibile schimbări în doctrina sa nucleară.

„Putin a amenințat implicit că va folosi arme nucleare dacă Occidentul va permite Ucrainei să învingă decisiv Rusia” a evaluat Institutul pentru Studiul Războiului.

Pentru Rusia, o înfrângere strategică în Ucraina ar însemna sfârşitul statalităţii sale, astfel că de ce să ne fie frică, trebuie să mergem până la capăt, a declarat presedintele rus Vladimir Putin într-o întâlnire cu ziariştii ruşi la finalul vizitei sale în Vietnam, după cea efectuată în Coreea de Nord.

Putin a mai spus pe 20 iunie că Rusia ia în considerare modificarea doctrinei sale nucleare, susținând că Rusia este conștientă că un „potențial adversar” nenumit lucrează la „reducerea pragului de utilizare a armelor nucleare”.

„Pentru Rusia, aceasta (înfrângerea strategică) ar însemna sfârşitul statalităţii sale, iată ce ar însemna asta.

Aceasta înseamnă sfârşitul istoriei de 1.000 de ani a statului rus. Cred că acest lucru este clar pentru toţi. Şi atunci apare întrebarea, de ce să ne fie frică? Nu este mai bine atunci să mergem până la capăt?

Aceasta este o logică formală elementară”, a spus Putin, răspunzând la întrebările jurnaliştilor ruşi.

Discursul lui Putin urmărește deliberat să prezinte războiul din Ucraina drept un război existențial pentru suveranitatea Rusiei, a evaluat Institutul pentru Studiul Războiului.

Potrivit analiştilor occidentali,”Putin a sugerat că își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare dacă forțele ruse sunt învinse decisiv pe linia frontului.”

Trupele ruse se pregătesc pentru toate scenariile posibile ale evoluţiei situaţiei în Ucraina, a afirmat preşedintele rus, care a avertizat Kievul să nu încerce să alunge forţele ruse din regiunea Harkov, întrucât astfel de tentative, a spus el, vor duce la pierderi mari pentru Ucraina, potrivit RIA Novosti.

”Ştim că în principal americanii şi europenii îi împing pe ucraineni să ne alunge unităţile la graniţa de stat cu orice preţ – cu orice preţ, vreau să subliniez – şi intenţionează să prezinte acest lucru drept un succes major pe anul 2024 în perspectiva aşteptatului summit al NATO şi apoi a alegerilor din SUA”, le-a spus el ziariştilor ruşi.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Cum au reacţionat Zelenski și liderii europeni, după anunțul lui Joe Biden de retragere din cursa prezidențială pentru Casa Albă

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Cum au reacţionat Zelenski și lideri…