Acasă Alegeri Schimbări în premieră în secțiile de votare, la alegerile de pe 9 iunie 2024, ce trebuie să știe toți românii care merg duminică, la vot

Schimbări în premieră în secțiile de votare, la alegerile de pe 9 iunie 2024, ce trebuie să știe toți românii care merg duminică, la vot

0
0
85

Schimbări în premieră în secțiile de votare, la alegerile de pe 9 iunie 2024, ce trebuie să știe toți românii care merg duminică, la vot.

Au mai rămas doar trei zile până la alegerile de pe 9 iunie 2024, iar românii cu drept de vot caută informații despre procesul electoral.

Ineditul alegerilor de pe 9 iunie 2024 este că, pentru prima dată vom putea vota de două ori în aceeaşi zi. Însă, atenţie, nu pentru acelaşi tip de alegeri, ci o dată pentru locale și o dată pentru europarlamentare.

Buletinul va fi scanat de fiecare dată, astfel că dacă vor fi persoane care vor încerca să voteze de două ori pentru același tip de alegeri, acestea nu vor putea face acest lucru.

La alegerile europarlamentare nu doar românii din Uniunea Europeană pot vota, ci și cei de pe întreaga planetă.

Vor fi cinci buletine de vot.

În București, cetățenii vor avea un buletin de vot pentru primarul general, Consiliul General, primarul sectorului, Consiliul Local și Parlamentul European.

În țară, cetățenii vor avea buletin de vot pentru președintele Consiliului Județean, Consiliul Județean, primar, Consiliul Local și Parlamentul European.

Unde votăm?

Pentru alegerile locale, votăm la secția unde suntem arondați cu domiciliul sau cu reședința. Pentru alegerile europarlamentare putem vota în orice secție.

Dacă nu știm la ce secție trebuie să votăm pentru alegerile locale putem afla aici. Este necesar să introducem CNP-ul și numele de familie. Ulterior, va apărea locația unde suntem arondați să votăm.

Secțiile de votare se vor deschide la ora 7.00 și se închid la ora 22.00, cu posibilitate de prelungire până la 23.59.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…