Acasă Alegeri Sondaj comandat de Nicușor Dan, care se dă favorit în cursa pentru Capitală, atac la Piedone: ”Este un interlop”, Piedone răspune: ”Mă pot vota și interlopi”

Sondaj comandat de Nicușor Dan, care se dă favorit în cursa pentru Capitală, atac la Piedone: ”Este un interlop”, Piedone răspune: ”Mă pot vota și interlopi”

0
0
85

Sondaj comandat de Nicușor Dan, care se dă favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, atac la candidatul PUSL: ”Domnul Piedone este un interlop”, Piedone: ”Mă pot vota interlopi, dar nu sunt asociat cu ei”.

Bătălia pentru București trece la un nou nivel, cel al provocărilor și ironiilor între candidați. Primul înscris la linia de start a fost Cristian Popescu Piedone, care nu a venit cu mâna goală, ci a adus tricouri și pungi cu mesaje ironice. Vizat a fost Nicușor Dan, care a ales să contraatace în mediul online, unde i s-au alăturat și alți internauți. Iar dacă primarul Sectorului 5 își îmbracă susținătorii în tricouri inscripționate cu mesajul „Și eu sunt interlop”, actualul primar al Capitalei îi răspunde: ”Știm toți!”. Aflat duminică dimineață într-o piață din București, Cristian Popescu Piedone a împărțit pungi cu mesaje anti-Nicușor Dan.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului: ”Am spus că Piedone e susținut de interlopi. Asta nu înseamnă că toți oamenii care îl susțin sunt interlopi. N-am spus niciodată asta. Am mult respect pentru toți bucureștenii, inclusiv oamenii care intenționează să-l voteze pe Cristian Popescu Piedone.

Domnul Piedone este un interlop. Doar faptul că nu avem instituție în statul ăsta, face ca dumnealui să fie în libertate. Asta e opinia mea. În primul rând, el este un condamnat penal. Din 2018 a fost condamnat penal, într-adevăr, cu amânarea pedepsei, pentru că a semnat niște acte nelegale pentru membri ai familiei sale.

Apoi a scris presa…Din păcate, suntem o țară fără instituții, sunt nefuncționale. A scris presa de mai multe cazuri în care licitații au fost împărțite în loturi mai mici, ceea ce e profund ilegal, pentru a fi atribuite unor cunoscuți, prieteni, colegi de partid. A scris presa de câteva cazuri de autorizații în care se dau etaje în plus. Dacă aș sta două zile în arhiva Primăriei Sectorului 5, pariez că aș găsi 100 de autorizații ilegale cu mulți metri pătrați în plus.

Domnul Cristian Popescu Piedone a venit vineri și și-a depus candidatura și a prezentat acel tricou «Și eu sunt interlop», iar noi, ca să facem o glumă, am luat o poză de la un meci de acum 3-4 săptămâni în care am pus tricoul acela.

Constat că suntem într-o dezbatere electorală care seamănă…e ceva de anii ’90, cu multe metafore, cu multe glumițe din astea, nimeni nu vorbește de bani, de fonduri europene, de proiecte, de corelări, de PUG…E o campanie foarte săracă în idei. Eu am avut un deficit de comunicare în acești ani. Încerc să spun ce am făcut în acești 3 ani și jumătate de mandat și încerc să spun ce vreau să fac. Lucrurile astea sunt și tehnice și destul de greu de digerat de public și atunci e mai ușor să te uiți la glume…

Am discutat cu multă lume, inclusiv cu oameni din PNL, dar despre ce au fost aceste discuții nu pot să vă spun”.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5: ”Am auzit declarațiile domniei sale, spunând «Eu sunt un om politic». A recunoscut că este om politic și nu independent. Este susținut de Forța Dreptei. Nu poți să spui că ești independent când niște formațiuni politice te susțin. Nu poți să spui despre tine că ești independent, când ai fost recomandat ca și primar general în 2020 și ai câștigat cu susținerea PNL. S-a văzut în Consiliul General. Au fost, după câțiva ani de măritiș curat, au cam început să divorțeze. Și voturile raportat la Nicușor Dan, omul politic care se prezintă ca și independent…s-a văzut că aceste formațiuni politice l-au lăsat din brațe.

Astăzi vine și se ascunde sub această Forță a Dreptei. Să-și asume. Ești independent sau om politic? De la început ai fost om politic, mințind lumea că ești independent.

Raportat la acuzațiile despre interlopi, citez din Nicușor Dan: «Pare ireal, dar Cristian Popescu Piedone poate să câștige Primăria Capitalei susținut de interlopi».

În 30 de ani, eu nu mă uit în urna de vot cine mă votează. Mă votează și naționalitățile care conviețuiesc în România, mă pot vota și interlopi și orice alt…dar asta nu înseamnă că sunt asociat cu ei. El, când m-a făcut interlop, susținut de interlopi, nu m-a făcut pe mine, a făcut electoratul care mă reprezintă pe mine. Îi urez succes în continuare și spunea tot el: «Suntem într-o campanie din anii ’90». A recunoscut că a avut un deficit de imagine. Eu n-am avut niciun deficit de imagine. Ăsta sunt.

Spunând că el vrea o campanie serioasă…eu sunt într-o campanie extrem de serioasă. Săptămâna viitoare voi prezenta un proiect pentru București. Nu voi spune ce a zis Nicușor Dan în 2020, într-un proiect de 100 de file cu 23 de proiecte din care nu a realizat nici unul.

Cu 8% cât estimează domnul Nicușor Dan, PUSL se numește balama în timpul guvernării, atât în Parlament, cât și în guvernul Bucureștiului, numit Consiliul General. Fără noi, această mega Coaliție, nu se poate face…

Eu am să scot Consiliul General în stradă, ca cei care mi-au încredințat încrederea votului lor să vadă clar și să-și permită în fața cetățenilor…ședințe publice, în cea mai mare sală, îl voi convoca în Sala Polivalentă dacă e cazul…”.

Candidatul PUSL la Primăria Capitalei spune că declarația lui privind angajarea apropiaților în administrația locală a fost „scoasă din context”.

”Acest lucru s-a întâmplat din 2008, de când sunt primar la Sectorul 4 și Sectorul 5. Instituțiile abilitate au verificat orice angajare, pentru că tot aceste formațiuni politice de dimineața până seara au făcut sesizări peste tot. Nu există nicio problemă de integritate, nicio problemă de rudă de gradul I angajată ca funcționar public, exceptându-l pe ginerele meu, care este ales și a fost președintele filialei de Sector 5 PUSL și a candidat, este consilier ales pe listele PUSL.

Rudele de gradul II, III, indiferent cum se numesc ele, se numesc afini. Dacă partidele caută paiul de la Sectorul 5, să se uite în bârnele de la ei. Uitați-vă la Guvern, instituțiile statului, primării și consilii județene în toată România. Una e să respecți legea și una e să fii direct. Nu am nicio rudă de gradul I sau II angajată. Înainte să angajez acest city manager despre care toată lumea spune că este nepotul meu…da, este băiatul sorei lu nevastă-mea…am cerut adresă de la ANI. Există vreo incompatibilitate? ANI ne-a dat clar că nu există. City managerul Sectorului 5 este Iulian Cârlogea”, a mai declarat acesta.

Sondaj comandat de Nicușor Dan: Actualul edil este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei (46,1%), urmat de Piedone (41,1%) şi Cătălin Cîrstoiu (10,1%).

Primarul general Nicuşor Dan se dă singur favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opţiuni, urmat de Cristian Popescu-Piedone, cu 41,1% şi de Cătălin Cîrstoiu – 10,1%, conform unui sondaj Verifield realizat la comanda actualului edil. Alianţa PSD-PNL este pe primul loc în intenţiile de vot pentru CGMB, cu 37,1%, urmată de Alianţa Dreapta Unită, transmite News.ro.

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale şi ar candida următorii, dvs pe cine aţi vota drept Primarul General al Municipiului Bucureşti”: 46,1% l-au indicat pe Nicuşor Dan, 41,1% pe Cristian Popescu Piedone, 10,1% pe Cătălin Cîrstoiu, 2,3% pe candidatul AUR Mihai Enache. Procentele sunt raportate la cei care au menţionat că merg la vot, reprezentând 68,6% din eşantion.

La votul pentru CGMB, Alianţa PSD-PNL are 37,1% din opţiuni, urmată de Alianţa Dreapta Unită – 28,4%, AUR – 8,9%, PUSL- 8,6%, REPER – 5,7%, S.O.S. (partidul Dianei Şoşoacă) – 4,2%.

Sondajul a fosat realizat la comanda lui Nicuşor Dan, în perioada 10 – 17 aprilie, pe un eşantion de 1.800 de subiecţi, reprezentativ pe variabilele socio-demografice. Datele au fost culese telefonic,prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/-2,31% la un grad de încredere de 95%.

Cristian Popescu Piedone a vorbit despre lupta pentru Primăria Capitalei, punând accent pe faptul că „în culise” au fost plănuite diverse jocuri prin care Nicușor Dan și Clotilde Armand să rămână în scaunele de primar și după alegerile din acest an.

Actualul primar de la Sectorul 5 susține faptul că, în ciuda planurilor care existau în acest sens, apariția lui în cursa politică a răsturnat situația. Ba mai mult, acesta susține, că de multe ori s-a încercat scoatere lui din cursă, dar că acest lucru nu se va întâmpla.

De asemenea, Cristian Popescu Piedone a mai aminti faptul că și-a expus deschiderea de a colabora cu coaliția de guvernare, însă PNL a refuzat vehement această propunere.

”Cineva lucrează ca acest Nicușor Dan și doamna Clotilde Armand să rămână în continuarea pe posturi. Și fac în așa fel încât să îi netezească drumul actualului primar. Este problema lor, doar că intervenția mea în cursă le-a dat GPS-urile peste cap, le-a dat Waze-urile peste cap. Au încercat să mă convingă să mă retrag. Au am avut o negociere și am spus că PUSL vrea să intre în această coaliție, care da, a stabilizat România, dar vrea să destabilizeze administrația locală. Daca de parte PSD-ului aș fi găsit o înțelegere, PNL a spus un nu vehement”, a explicat Cristian Popescu Piedone.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…