Acasă Dorel ”Hakuna matata”, o lume minunată, totul este bine în vacanța ”de stat” a cuplului prezidențial Klaus și Carmen Iohannis, de pe tărâm african

”Hakuna matata”, o lume minunată, totul este bine în vacanța ”de stat” a cuplului prezidențial Klaus și Carmen Iohannis, de pe tărâm african

0
0
102

Ceremonie bizară în Tanzania. Localnicii strigă ”Hakuna matata” și se aruncă în apă cu tabloul lui Klaus și Carmen Iohannis. ”Hakuna matata” cu primii turiști de lux ai Statului Eșuat, o nouă bizarerie în vizita magraonului. Oamenii locului sar în apă cu tabloul bizarului și consoartei, în brațe.

Cuplul prezidențial și-a încheiat sejurul de lux în Tanzania, asistând la un ritual la fel de bizar precum ultimii 9 ani de mandat, la finalul căruia, un localnic se aruncă în ocean ținând în mâini un tablou cu chipurile magraonilor. Pe principiul retroactiv ”se scufundaseu”. În Statul Eșuat, coaliția dă să se rupă.

Klaus Iohannis și consoarta răvășitoare, au încheiat duminică vizita în Tanzania, din turneul african de 10 zile. Dar nu au încheiat-o oricum. Imaginile cu distracția de despărțire sunt de departe cele mai spectaculoase din călătoriile exotice ale președintelui de până acum. Două înregistrări video arată un grup de localnici care strigă diverse urări adunați în jurul unei poze a lui Klaus Iohannis și mai apoi a primei doamne, de dimensiunea celor cu Ceaușescu de pe pereții instituțiilor publice pe vremea dictatorului.

Turistul Klaus Iohannis, a participat, duminică, alături de răvășitoarea lui soție sa, Carmen, la ceremonia de rămas bun organizată la State House din Dar es Salaam, cu ocazia încheierii vizitei sale oficiale în Republica Unită a Tanzaniei. Pe lângă ceremonia oficială, Klaus și Carmen Iohannis au avut parte de o surpriză inedită la petrecerea de adio din Zanzibar.

Două înregistrări arată un grup de localnici care strigă diverse urări în jurul unor tablouri cu chipurile celor doi. Mai apoi, localnicii sar cu tablourile lui Klaus și Carmen Iohannis în apă, strigând „Hakuna matata!„, o expresie care înseamnă „Fără probleme, totul este bine„.

La finalul strigăturilor se aude clar ”Hakuna matata, Iohanes”, o urare des folosită în Africa.

După ce strigă Hakuna matata, unul dintre localnici, cel care are tabloul cu unul dintre Iohanniși, o rupe la fugă pe un ponton și se aruncă în apă cu mare entuziasm, cu tot cu tabloul.

În imaginile surprinse în arhipelagul est-african, un grup de localnici ține în mână un portret al președintelui și strigă în limba engleză: ”Yes, yes, yes! The president of Romania, Klaus Iohannis! Welcome to Zanzibar, Zanzibar, Zanzibar!” (”Da, da, da! Președintele României, Klaus Iohannis! Bun venit în Zanzibar, Zanzibar, Zanzibar!”).

La final, aceștia au adăugat expresia ”Hakuna matata!” în limba swahili, care se traduce prin ”nu există probleme” sau ”nu trebuie să îți faci griji”.

După acest mesaj, unul dintre cei din grup ia imaginea cu Iohannis și se aruncă cu ea în apă, făcând un salt pe spate. La fel s-a întâmplat și cu fotografia primei-doamne.

În imagini se vede cum Klaus și Carmen Iohannis erau pe margine, urmărind întreaga scenă, în timp ce prima-doamnă și alți membri ai echipei prezidențiale filmau momentul.

Turneul din Africa al lui Klaus Iohannis a început pe 14 noiembrie și se va încheia pe 23 noiembrie, perioadă în care șeful statului are în program vizite în Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal.

Iohannes a ajuns prima dată în Kenya, unde a fost primit de omologul său, William Ruto. Aici, Klaus și Carmen Iohannis au vizitat o școală de fete și Parcul Național din Nairobi.

Pe 16 noiembrie, turiștii au ajuns în Tanzania, unde a avut programate întâlniri cu președinta Samia Suluhu Hassan și cu președintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi.

Luni, Klaus Iohannis și-a început vizita în Republica Capul Verde, penultima etapă a turneului său african, precedentele fiind Kenya, Tanzania şi Zanzibar. Ultima oprire a şefului statului în turneul de zece zile în Africa va fi în Senegal.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Edilul Mucureștilor, Nicușor ”Mucușor” Dan, pătruns politic: ”Cred că avem înţelepciunea să construim acele înţelegeri, pentru ca 2024 să fie fără PSD”

Edilul Mucureștilor, Nicușor ”Mucușor” Dan, pătruns politic: ”Cred că avem înţelepciunea s…