Acasă Actualitate Discursul lui Zelenski în Parlamentul României, anulat, rusofila Șoșoacă circ, scandal și amenințări: ”Dacă vi-l prind pe Zelenski în Parlament, va fi rău”

Discursul lui Zelenski în Parlamentul României, anulat, rusofila Șoșoacă circ, scandal și amenințări: ”Dacă vi-l prind pe Zelenski în Parlament, va fi rău”

0
0
118

Președinții României și Ucrainei au reacționat marți după isteria pronită pentru că Volodimir Zelenski ar fi decis brusc să nu mai susțină un discurs în Parlament, după ce aleși extremiști din România au lansat amenințări.

Agenda președintelui Zelenski a fost negociată între cele două delegații și comunicată public. Atât pot să spun la asta„, a fost reacția președintelui Iohannis.

Zelenski i-a transmis jurnalistului român care a pus întrebarea că „Vorbești cu președintele Iohannis despre mine. Mă poți întreba pe mine„.

Jurnalistul l-a întrebat de ce și-a anulat discursul.

Cred că întelegeți că nu duc lipsă de discursuri. Am venit să vizitez oamenii din România, cărora le sunt recunoscător și să vorbesc lucruri strategice cu Iohannis. De asemenea, în agenda mea sunt întâlniri cu premierul și cu parlamentari, dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Poate că cineva e împotrivă, dar eu nu sunt pregătit să o fac. Data viitoare să fiți sigur că special pentru Parlamentul dvs., pentru toți jurnaliștii și pentru toată lumea voi veni și o voi face„, a spus Zelenski.

Propaganda lui Putin în România, reușește să blocheze discursul lui Zelenski în Parlament. Președintele AUR, George Simion, a anunțat ironic-triumfător, pe Facebook, că președintele Ucrainei va merge ”doar la Iohannis”, o informație falsă, întrucât acesta va avea mai multe întâlniri, inclusiv cu premierul PSD Marcel Ciolacu.

Discursul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski din plenul Parlamentului a fost anulat. Motivul ar ţine de eventuale perturbări din partea anumitor parlamentari români, rusofilii Șoșoacă și Simion.

Marți dimineață Birourile Permanente ale celor două camere ale Legislativului au decis că ședința în care președintele Zelenschi trebuia să susțină un discurs în plenul reunit al senatorilor și deputaților urma să înceapă la ora 17.00.

Discursul ar fi fost anulat pentru „a nu-l pune pe preşedintele ucrainean într-o situaţie delicată şi să ne facem de râs ca ţară, la nivel internaţional„, având în vedere că anumiţi parlamentari, printre care şi Diana Şoşoacă, s-ar fi pregătit să facă scandal în plen.

Senatoarea Diana Șoșoacă a dus harta României Mari în Parlament, marți, în ziua în care președintele ucrainean este în vizită la București, și a afirmat că Volodimir ”Zelenski nu are ce căuta să pângărească pământul României”, dar a refuzat să răspundă când a fost întrebată de jurnaliști pe cine susține în războiul dintre Rusia și Ucraina.

Rusofila Șoșoacă, a venit în Parlament cu o hartă a României care conținea teritoriile deținute cândva de România, dar care în prezent sunt parte a Ucrainei. Șoșoacă l-a acuzat pe Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, că este ”un nazist” și a cerut Ucrainei să returneze teritoriile României.

Diana Șoșoacă preia retorica Rusiei, și urlă din toți bojocii, că Volodimir Zelenski ”e un nazist” și ”nu are ce căuta în România”.

Diana Șoșoacă a reluat câteva dintre pretextele absurde pe care le-a invocat Rusia în momentul în care a lansat agresiunea armată împotriva Ucrainei.

Zelenski e un nazist, nu are ce căuta în România”, a spus senatoarea, o figură văzută adesea la evenimente ale Ambasadei Rusiei la București.

Ea a venit în Parlament cu o hartă a României Mari. ”Aceasta este harta adevărată a României, cu teritoriile furate de către Ucraina (…) Return our territory, mister Zelenski (returnați-ne teritoriul, domnule Zelenski, în limba engleză, n.r.)”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Senatoarea a acuzat Ucraina că ”le-a interzis limba, le-a interzis bisericile (etnicilor români, n.red.). A omorât copiii români. Există o epurare a etniei românești”.

Întrebată în mod repetat de jurnaliști de partea cui este în războiul din Ucraina și dacă este de acord cu ce face Rusia acolo, Șoșoacă a spus că este ”de partea României”.

Duceți-vă în Rusia și întrebați-l pe Putin”, a adăugat ea.

Zelenski nu are ce căuta să pângărească pământul României. Zelenski este un nazist, nu are ce căuta în România”, a mai mugic, Diana Șoșoacă.

Aceasta este harta adevărată a României, cu tot cu teritoriile furate de Ucraina.

Un singur om curajos constituie o majoritate! ”Return our teritory, Zelenski!”. Zelenski și-a bătut joc de românii din Ucraina, le-a interzis limba, le-au omorât copiii, i-au trimis pe front. Primii care au fost trimiși pe front au fost etnicii români din Ucraina!

În acest război sunt de partea României, sunt de partea românilor din Ucraina. Lăsați tâmpeniile cu Rusia și Ucraina, aici este România, este un pământ sfânt! Zelenski este un nazist, un nazist!”, a spus Diana Șoșoacă.

Înaintea sosirii în România a președintelui Volodimir Zelenski, senatoarea Diana Șoșoacă, invitată frecvent la evenimentele găzduite de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a transmis o serie de mesaje virulente, clamând că ”va fi rău” dacă liderul de la Kiev va merge în Parlamentul României. Amintim că, Zelenski a ajuns marți la București și se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Marcel Ciolacu, însă discursul pe care acesta urma să îl susțină în plenul Parlamentului a fost anulat.

Înaintea sosirii în România a președintelui Volodimir Zelenski, Diana Șoșocă a transmis o serie de mesaje virulente.

Eu atâta vă spun, domnul Iohannis: Dacă vi-l prind în Parlament, va fi rău!

Puteți să aduceți tot SPP-ul din lumea asta! Să nu îndrăzniți să îl băgați în Parlamentul României, iar pe străzi românii ar trebui să iasă și să nu permită intrarea în țara noastră a acestui neobrăzat, nerușinat, un trădător inclusiv al țării sale”, clameză Șoșoacă, într-un mesaj video.

În alte mesaje postate pa pagina sa de Facebook sau pe site-ul și contul de Facebook al partidului său, SOS România, Diana Șoșoacă susține că ”președintele Ucrainei și-a bătut joc de România, distruge minoritatea românească din această țară și vrea să ne împingă în război”, astfel că ”nu are ce căuta pe teritoriul românesc”.

Ar trebui să îi rupem picioarele lui Zelenski. Poporul român ar trebui să iasă în stradă și să nu-i permită intrarea în țară până la Cotroceni. Din cauza acestui om inconștient, malefic, om al diavolului, România a trebuit să se împrumute nelimitat. Au venit ucraineni bogați și și-au bătut joc de ajutorul românilor.

Românii nu au avut în viața lor banii pe care i-au avut ucrainenii. De ce nu am ajutat noi un milion de pensionari, de copii, de oameni săraci? Zelenski a avut neobrăzarea ca atunci când a menționat țările cărora trebuie să le mulțumească nu a menționat România. A ignorat-o deși a fost țară care i-a deschis granița. A pus pe lista celor care trebuie omorâți un senator din România: Diana Șosoacă.

Am avut interdicție în Ucraina când am vrut să mă duc la Fântâna Albă. Omul ăsta are o răutate inimaginabilă. El nu are legătură cu Ucraina, este pus acolo pentru că îndeplinește ordinele. România nu are de ce să-i deschidă granițele. Poate vrea să ne aducă banii înapoi, ajutoarele. De ce vine? Înseamnă că Iohanniș i-a adresat o invitație”, a afirmat Șoșoacă într-un interviu pentru Bună Ziua, Iași.

De ce vine acum Volodimir Zelenski în România? Pentru că nu îl mai primește nimeni nicăieri, pentru că SUA nu mai dorește să îi finanțeze războiul și pentru că toate marile capitale și-au dat seama că Zelenski își afundă aliații în faliment? Zelenski vine în România pentru că vrea să cerșească bani pe care nu îi mai primește din altă parte, pentru că s-a certat cu Polonia, pentru că era să arunce chiar și Statele Unite în blocaj, pentru că Slovenia și-a întrerupt ajutorul pentru Ucraina și pentru că toți liderii europeni se feresc de acest cerșetor internațional. (…) România nu are de ce să-i deschidă graniţele lui Zelenski decât dacă vrea să ne aducă banii și ajutoarele înapoi. Sau dacă vine la București să semneze revenirea teritoriilor istorice românești din Ucraina înapoi la țara mamă. Atunci, și numai atunci, poate să vină Zelenski la București, dar să nu stea mult, să semneze și să plece”, susține Diana Șoșoacă.

De ce vine acum Volodimir Zelenski în România? Pentru că nu îl mai primește nimeni nicăieri, pentru că SUA nu mai dorește să îi finanțeze războiul și pentru că toate marile capitale și-au dat seama că Zelenski își afundă aliații în faliment? Zelenski vine în România pentru că vrea să cerșească bani pe care nu îi mai primește din altă parte, pentru că s-a certat cu Polonia, pentru că era să arunce chiar și Statele Unite în blocaj, pentru că Slovenia și-a întrerupt ajutorul pentru Ucraina și pentru că toți liderii europeni se feresc de acest cerșetor internațional. (…) România nu are de ce să-i deschidă graniţele lui Zelenski decât dacă vrea să ne aducă banii și ajutoarele înapoi. Sau dacă vine la București să semneze revenirea teritoriilor istorice românești din Ucraina înapoi la țara mamă. Atunci, și numai atunci, poate să vină Zelenski la București, dar să nu stea mult, să semneze și să plece”, susține Diana Șoșoacă.

George Simion exploatează și el momentul, printr-un mesaj ironic postat pe Facebook: ”Cu durere în suflet, anunțăm că viteazul președinte ucrainean Volodimir Zelinski nu va mai veni astăzi în Parlamentul României. Merge doar la Iohannis”, a scris Simion. ”S-au speriat, mititeii”, a mai scris președintele AUR, răspunzând unui comentator de pe această rețea socială. Majoritatea celor care au comentat această probare îl aprobă: ”Eu nu îmi doresc sa vina Zelinski! Este un trădător, face jocul americanilor, nu îi pasă de popor!”, a scris unul dintre ei.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Klaus Iohannis, aflat într-o scurtă vizită ”de lucru” în România, înaintea plecării în vacanța din Dubai, a promulgat noua Lege a pensiilor

Turistul Klaus Iohannis, aflat într-o scurtă vizită ”de lucru” în România, înaintea plecăr…