Acasă Coronavirus Cum ne protejăm de coronavirus acasă

Cum ne protejăm de coronavirus acasă

0
0
533

Acum că am văzut cum ne protejăm de coronavirus atunci când ieșim, să vedem cum o facem și atunci când stăm acasă, pentru că asta e ce vom face cel mai mult în următoarea perioadă, vom sta acasă!

1. Dezinfectează zilnic suprafețele pe care le atingi cel mai des

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru a preveni coronavirus acasă este să dezinfectezi suprafețele pe care le atingi tot timpul, cum ar fi mânerul ușilor, întrerupătoarele, masa pe care mănânci, laptopul la care lucrezi sau cheile.

Foarte important! Coronavirusul poate supraviețui între 9-12 ore pe suprafețe, așa că asigura-te că te speli mereu pe mâini și că folosești un dezinfectant pe bază de alcool.

2. Poartă mănuși atunci când cureți și dezinfectezi

Poartă mănuși de unică folosință atunci când cureți și dezinfectezi suprafețele și aruncă-le după fiecare curățare. Spală-te pe mâini imediat după ce ți-ai dat jos mănușile.
Asigura-te că speli bine suprafețele înainte de a le dezinfecta, acest lucru este valabil atât pentru mese, blatul de la bucătărie, cât și pentru toaletă sau noptieră.

3. Spală hainele la temperatura puțin mai ridicată

Nu te gândi că îți strici hainele, ci gândește-te mai degrabă cât de important e să ai grijă de sănătatea ta. Spală imediat hainele pe care le-ai purtat afară, mai ales dacă ai fost nevoit să folosești mjloace de transport în comun, deoarece poți transporta virusul. Ai grijă să nu te așezi niciodată cu hainele cu care ai fost afară pe pat, canapea sau scaunele din casă.

4. Curață telefonul cât se poate de des

Una dintre cele mai bune metode de a te proteja de coronavirus chiar și acasă este să îți cureți mai des telefonul. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Arizona, telefoanele mobile poartă poate de 10 ori mai mulți microbi și viruși decât toaletele. Iar motivul principal este că, toaletele sunt curățate frecvent cu substanțe speciale de curățare, în timp ce telefonul, chiar dacă îl folosim atât de des, este neglijat. E un sfat simplu de urmat și nu îți ia mai mult de câteva minute, astfel îți mărești șansele de a evita contactul cu coronavirus.

Încarcă mai mult
Load More In Coronavirus
Comments are closed.

Vezi Și

Motivul pentru care AstraZeneca a fost nevoită să retragă de pe piață, la nivel mondial, propriul vaccin anti-Covid care a făcut atât de mult rău

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Motivul pentru care AstraZeneca a fost…