Acasă Externe Dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, critică și amenință vecinii Rusiei: ”Nu înțeleg locul în care trăiesc, ceea ce fac și ceea ce va urma”

Dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, critică și amenință vecinii Rusiei: ”Nu înțeleg locul în care trăiesc, ceea ce fac și ceea ce va urma”

0
0
155

Președintele rus Vladimir Putin a mers în exclava Kaliningrad, dintre Polonia şi Lituania, la doar o zi după ce NATO a început cel mai mare exerciţiu militar de după încheierea Războiului Rece.

În timpul vizitei, președintele rus s-a întâlnit cu oficiali regionali, dar și cu studenții unei universități. Le-a vorbit tinerilor despre „ignoranța Occidentului”, care distruge monumentele rusești.

Totuși, Kremlinul susține că scopul călătoriei nu a fost ca Putin să transmită aliaților vestici un mesaj, ci doar a fost o vizită de Ziua Studentului. Ultima vizită a președintelui rus la Kaliningrad, unde se află flota rusă din Marea Baltică, a fost în septembrie 2022.

”Spre deosebire de vecinii noștri, care distrug monumentele eroilor din Marele Război Patriotic, doar monumentele Rusiei și ale Uniunii Sovietice. Monumente dedicate lui Pușkin au început deja să fie demolate, dar și altele. Desigur, aceasta este o ignoranță uimitoare și o lipsă de înțelegere a locului în care trăiesc, a ceea ce fac și a ceea ce va urma”, a spus Putin.

Vladimir Putin merge în Turcia, în februarie. E prima sa vizită într-o țară NATO de la începutul războiului în Ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, are în pregătire o vizită în Turcia în februarie, prima într-o ţară membră a NATO de la lansarea războiului împotriva Ucrainei în februarie 2022, informează luni DPA.

”Da, se organizează o vizită”, a declarat consilierul pentru afaceri externe al lui Putin la Kremlin, Iuri Uşakov, luni agenţiei de presă Interfax.

O dată nu a fost încă anunţată.

Războiul din Ucraina va fi un subiect major al discuţiilor, la care preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, probabil va lua parte.

Putin a fost numit suspect de crime de război de către Tribunalul Penal Internaţional de la Haga şi a evitat în mare măsură călătoriile în străinătate de la începutul războiului, notează DPA.

Putin, în vârstă de 71 de ani, se confruntă cu alegeri prezidenţiale în martie, pe care aproape sigur că le va câştiga, dar potrivit comentatorilor politici, el vrea să arate că poate fi încă un om de stat pe scena mondială.

Deşi există un mandat internaţional de arestare pe numele său, nu există indicii că Turcia l-ar aresta.

Comisia Electorală Centrală a Rusiei (CEC) a înregistrat candidatura lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din luna martie, transmite agenția rusă TASS.

”Adoptată în unanimitate”, decizia comisiei a fost anunţată de şefa acesteia, Ella Pamfilova.

Potrivit Nataliei Budarina, secretarul CEC, 60.000 din cele 315.000 de semnături depuse în sprijinul lui Putin au fost selectate aleatoriu pentru verificare.

”În urma verificărilor efectuate, din cele 60.000 au fost invalidate 91 de semnături. Este vorba de inexactităţi în informaţiile despre alegători”, a declarat Budarina, care a precizat că nu există semnături false.

Putin a devenit al patrulea candidat înregistrat pentru scrutinul prezidenţial din Rusia. CEC i-a înregistrat anterior pe reprezentanţii a trei partide parlamentare – Leonid Sluţki (Partidul Liberal-Democrat din Rusia, LDPR), Vladislav Davankov (partidul Oameni noi) şi Nikolai Haritonov (Partidul Comunist din Federaţia Rusă, KPRF).

Pentru Putin, va fi al cincilea scrutin prezidenţial din cariera sa politică. El a fost ales în funcţia de şef al statului de patru ori (2000, 2004, 2012, 2018), cel mai bun rezultat fiind înregistrat în 2018, când a primit 76,69% din voturi, scrie TASS.

Atât susţinătorii, cât şi opozanţii se aşteaptă ca Putin să obţină un nou mandat de şase ani care, dacă îl va duce la bun sfârşit, îl va transforma în cel mai longeviv conducător al Rusiei din secolul al XVIII-lea încoace, notează Reuters.

Putin a intensificat represiunea împotriva opoziţiei de la începutul războiului din Ucraina, iar cei mai proeminenţi critici ai săi fie au fugit în străinătate, fie au fost încarceraţi, adaugă agenţia britanică de presă.

Cei care candidează împotriva lui, inclusiv candidatul anti-război Boris Nadejdin, au termen până miercuri pentru a strânge numărul necesar de semnături din partea susţinătorilor.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Dictatorul rus și cel chinez, întâlnire de stat și de fast la Beijing, Xi Jinping îi transmite lui Putin, că Rusia şi China ”vor apăra dreptatea în lume”

Facebook 16 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Preşedintele rus Vladimir Putin, a …