Acasă Declarații Progresistul Cioloș, noul ”REPER” în politica din România, a povestit ce se întâmplă de fapt în USR, dezastru în partidul rezistac hashtagist

Progresistul Cioloș, noul ”REPER” în politica din România, a povestit ce se întâmplă de fapt în USR, dezastru în partidul rezistac hashtagist

0
429

Dacian Cioloș, fostul președinte USR, cel care mai deunăzi a plecat din partidul progresiștilor neomarxiști, a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, în formațiunea hashtag rezist.

Europarlamentar și fost comisar european, apropiat de Emmanuel Macron, Dacian Cioloș susține că USR-ul este pe ducă de mult timp. Conflictele interne sunt mult prea puternice, pentru ca partidul să reziste.

Fostul lider PLUS și USR, ex-premier tehnocrat, nu poate sta departe de politică. Tocmai și-a mai făcut un partid, REPER.

Partidul (n.r. – USR), din punctul meu de vedere, s-a îndepărtat – prin felul în care a funcţionat – de la valorile, principiile pentru care eu, cel puţin, am intrat în politică. Important, de acum înainte, este să vorbim de viitor, fără ranchiună, fără supărare, fiecare face politică aşa cum crede de cuviinţă.

Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc puterea de dragul puterii. În noul partid, nu intenţionez să candidez pentru o funcţie conducere”, a mai precizat Cioloş.

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat, în 31 mai, la calitatea de membri ai USR şi au demarat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Reînnoim Proiectul European al României (REPER).

Oamenii lui Dacian Cioloș fac scandal la nivelul Uniunii Europene.

Cei cinci politicieni rămân afiliaţi grupului Renew Europe, din Parlamentul European. Totuși, important de menționat este faptul că oamenii lui Cioloș de la Bruxelles sunt în conflict cu Ursula von der Leyen.

Trei figuri de prim-plan ale grupului Renew Europe, grupul din care face parte și Dacian Cioloș, au amenințat cu o moțiune de cenzură împotriva președintei Comisiei Europene.

Cel puțin 10% dintre deputații europeni trebuie să semneze pentru moțiunea de cenzură anti-Ursula, pentru ca demersul să fie înaintat la vot.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Pe Rafila îl ia gura pe dinainte: ”Îi îndemn pe cei de până la 40 de ani să ridice pastilele de iodură de potasiu cât mai repede”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îndeamnă persoanele cu vârste de sub 40 de ani să î…