Acasă Externe Dmitri Medvedev, a lansat o nouă amenințare cinică la adresa Ucrainei, sugerând că aceasta nu va mai exista pe hartă peste doi ani

Dmitri Medvedev, a lansat o nouă amenințare cinică la adresa Ucrainei, sugerând că aceasta nu va mai exista pe hartă peste doi ani

0
57

Fostul președinte rus și actualul președinte al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a explodat cu o nouă declarație cinică privind genocidul ucrainenilor și a pus sub semnul întrebării existența Ucrainei pe harta lumii în doi ani.

Am văzut un mesaj că Ucraina dorește să primească gaze naturale lichefiate de la „proprietarii” săi de peste mări cu plata pentru livrare în doi ani. Altfel, va îngheța în iarna ce urmează. Există o singură întrebare. Cine a spus că Ucraina va exista pe harta lumii peste doi ani? Deși americanilor nu le pasă – au investit atât de mult în proiectul „anti-Rusia”, încât restul este doar un lucru mic pentru ei“, a scris Medvedev pe canalul său Telegram, conform tsn.ua.

Rusia le cere forțelor ucrainene din Severodonețk să se predea. Peste 500 de civili sunt blocați într-un combinat chimic din oraș.

Rusia le-a spus forțelor ucrainene ascunse într-o fabrică chimică din orașul Sevierodonetsk, aflat în conflict, din est, să depună armele până miercuri dimineața.

Ucraina spune că peste 500 de civili sunt prinși alături de soldați în interiorul Azot, o fabrică de produse chimice în care forțele sale au rezistat bombardamentelor și atacurilor care au distrus o mare parte a orașului.

Colonelul general Mihail Mizintsev, ofițerul care a fost responsabil de asediul din Mariupol, a spus că luptătorii ar trebui să ”oprească rezistența fără sens și să depună armele”.

Armata rusă și-a mutat cea mai mare parte a eforturilor sale militare către capturarea Sievierodonețk în încercarea sa de a prelua controlul deplin asupra Luganskului și Donețkului, cunoscute în mod colectiv sub numele de Donbas. Serhiy Haidai, guvernatorul Luhansk, a declarat marți pentru televiziunea ucraineană că încă două grupuri tactice rusești au fost mutate în zonă.

Lupta pentru Sievierodonetsk se transformă într-una dintre cele mai sângeroase bătălii ale războiului și este văzută ca un potențial punct de cotitură în progresele Rusiei în Donbas.

Zelenski: ”Rezultatul bătăliei pentru Donbas va da un indiciu în războiul cu Rusia”.

Apărarea de către armata ucraineană a Donbasului (est), ţintă prioritară a Moscovei, este ‘vitală’ pentru Kiev, deoarece rezultatul acesteia ‘va da un indiciu’ asupra continuării războiului cu Rusia”, a estimat marţi seară preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, citat de AFP.

Este vital să rămânem în Donbas. (…) Apărarea regiunii este esenţială pentru a da o indicaţie despre cine va domina (pe teren) în următoarele săptămâni”, a spus Volodimir Zelenski în discursul său zilnic către ucraineni, difuzat pe Telegram.

”Trebuie să rezistăm”, a subliniat el, aflat în faţa clădirii administraţiei prezidenţiale din Kiev, în timp ce ce ruşii progresează treptat în Donbas până la controlul practic complet al regiunii Lugansk.

Luptele de la Severodoneţk şi Lisiceansk, două oraşe de aproximativ 100.000 de locuitori, fac ravagii de câteva zile, iar cucerirea lor de către armata rusă ar permite trupelor Moscovei să vizeze Sloviansk, în regiunea Doneţk, la aproximativ 70 de kilometri spre vest. ”Cu cât inamicul suferă mai multe pierderi acolo, cu atât va avea mai puţină forţă pentru a-şi continua agresiunea”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a făcut cunoscut că armata sa ‘a suferit pierderi grele în regiunea Harkov (est), unde armata rusă încearcă să-şi consolideze poziţia’, potrivit acestuia. O altă zonă de lupte intense între ucraineni şi ruşi: Herson în sud.

Continuăm să exercităm presiuni asupra ocupanţilor” din această regiune, a ţinut să adauge el. ”Obiectivul-cheie este eliberarea Hersonului”, oraş ocupat de ruşi încă de la începutul invaziei ruse la sfârşitul lunii februarie, ”și vom avansa pas cu pas pentru a realiza acest lucru”, a promis Volodimir Zelenski.

Încarcă mai mult
Load More In Externe

Vezi Și

Colonelul Vadim Zimin, cel care îi căra ”servieta nucleară” lui Putin, a fost găsit împușcat în cap în locuinţa sa

Încă un incident cel puțin dubios a avut loc în Rusia, Vadim Zimin, colonelul care îi căra…