Acasă Incendiar Arde sediul Arhiepiscopie Tomisiului. Pompierii de la ISU Dobrogea au intervenit pentru stingerea focului care se manifesta la mansardă

Arde sediul Arhiepiscopie Tomisiului. Pompierii de la ISU Dobrogea au intervenit pentru stingerea focului care se manifesta la mansardă

0
0
1,522

Arde sediul Arhiepiscopie Tomisiului. Pompierii de la ISU Dobrogea au intervenit pentru stingerea focului. La ora la care pompierii au fost anunţaţi de producerea incendiului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie oficia la Catedrala Arhiepiscopală Acatistul Învierii Domnului.

Pentru stingerea incendiului intervin şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autoscări, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, o ambulanţă SAJ, fiind implicaţi peste 60 de pompieri pentru stingerea focului.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” Constanța au fost solicitați sâmbătă seara, în jurul orei 22 să intervină la un incendiu produs la sediul Arhiepiscopiei Tomisului.

Mansarda are o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi.

Din primele informații ar fi vorba de o suprafață de 200 de metri pătrați afectați de incendiu, conform purtătorului de cuvânt al Pompierilor.

La ora la care pompierii au fost anunţaţi de producerea incendiului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie oficia la Catedrala Arhiepiscopală Acatistul Învierii Domnului. Catedrala Arhiepiscopală se află foarte aproape de locul incendiului. Slujba religioasă a fost transmisă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, dar a fost întreruptă la un moment dat.

Incendiu la sediul Arhiepiscopiei Tomisului. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” Constanța au fost solicitați sâmbătă seara, în jurul orei 22 să intervină la un incendiu produs la sediul Arhiepiscopiei Tomisului

Focul se manifestă la mansarda sediului Arhiepiscopiei, pe o suprafaţă de circa 100 metri pătraţi. În prezent, pompierii intervin şase autospeciale cu apa si spuma, 4 scări.

Deocamdată nu au fost raportate victime. Arde acoperişul şediului Arhiepiscopiei şi din datele transmise de reprezentanţii ISU nu există pericol ca focul să se extindă.

Din cauza vântului, flăcările s-au extins la o mare parte din acoperişul Arhiepiscopiei Tomisului, iar acesta s-a prăbuşit.

Primul apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost dat la ora 21.52, iar în numai câteva minute la faţa locului au ajuns şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi trei autoscări de lucru la înălţime.

În momentul izbucnirii incendiului, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se afla în Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde ţinea o slujbă, la o distanţă de numai câteva zeci de metri.

Noi imagini surprinse din dronă, în această dimineaţă, arată dimensiunea pagubelor provocate de incendiul devastator produs, noaptea trecută, la Arhiepiscopia Tomisului din Constanţa.

Întregul acoperiş al Palatul Arhiepiscopal, situat în imediata apropiere a Catedralei Sfinţii Petru şi Pavel, a fost distrus de flăcări. Mai mult, apa folosită de pompieri pentru a stinge flăcările s-a infiltrat în pereţi şi a provocat daune şi la restul clădirii.

Incendiul, izbucnit seara trecută în jurul orei 21.50, a fost stins de pompieri după mai multe ore în care au intervenit cu şapte autospeciale de stingere şi trei autoscări de lucru la înălţime.

Iniţial, incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului părea să fie unul care să nu pună probleme pompierilor, însă din cauza vântului, flăcările s-au extins şi au pus stăpânire pe întregul acoperiş.

Mansarda, construită în mare parte din lemn, a fost transformată în scrum. Din fericire, călugării care locuiesc în clădire au reuşit să se salveze la timp.

În urma incendiului, a ars mansarda pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi. La ora 1:27 incendiul a fost lichidat, dar echipajele de intervenţie au rămas la locul solicitării pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative”, a transmis ISU Constanţa.

Totodată, poliţiştii au deschis o anchetă.

În cursul serii trecute, în jurul orei 21.50, polițiștii constănțeni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la clădirea Arhiepiscopiei Constanța, are loc un incendiu.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliției municipiului Constanța, precum și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Constanța, pentru asigurarea unui perimetru de siguranță în vederea unei intervenții eficiente și rapide a pompierilor, dar și pentru restricționarea traficului rutier, acolo unde situația a impus-o.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a vorbit despre incendiul de sâmbătă seara de la Palatul Arhiepiscopal. „Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie suferinţă, sperăm că cele materiale le vom reface cât de curând”, a spus el.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat că au fost distruse numai bunuri materiale şi că este important că nu a fost rănită nicio persoană.

Aseară a fost un accident, nu ştim de unde a pornit. Presupun de la un scurtcircuit, că se întrebau unii pe alţii părinţii. Au ieşit cu ce au avut pe ei. Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie suferinţă, sperăm că cele materiale le vom reface cât de curând.

Eu eram în catedrală, nu mi-am întrerupt slujba, am făcut acatistele, moliftele şi ne-am rugat ca să se limiteze focul şi iată s-a oprit focul şi vom reface ceea ce s-a pierdut.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru că cele materiale se pot recupera, dacă cineva ar fi fost rănit sau ar fi murit, atunci ar fi fost mare durere şi tristeţe. Suntem bucuroşi că Dumnezeu ne-a dat un semn să avem mai multă grijă şi să fim atenţi la toate cele pe care le avem în chivernisirea noastră„, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului a mai afirmat că această clădire era asigurată.

În momentul izbucnirii incendiului, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se afla în Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde ţinea o slujbă, la o distanţă de numai câteva zeci de metri.

Încarcă mai mult
Load More In Incendiar
Comments are closed.

Vezi Și

O nouă tragedie în Statul Eșuat, explozii catastrofale succesive, la un depozit GPL închis de ISU în Crevedia, victime multiple, planul roșu și alb activat

UPDATE: A fost activat Planul alb. Numărul cadrelor medicale a fost suplimentat. Medicii a…