Acasă Alegeri Ciolacu, după ce ”doctorul de genunchi” a fost retras și alianța spulberată, o reevaluează și reșapează pe Firea: ”Dansul în doi s-a terminat. Succes, Gabi”

Ciolacu, după ce ”doctorul de genunchi” a fost retras și alianța spulberată, o reevaluează și reșapează pe Firea: ”Dansul în doi s-a terminat. Succes, Gabi”

0
0
104

Marcel Ciolacu, la câteva ore după ce ”doctorul de genunchi” a fost retras și alianța PSD-PNL spulberată în fașă, o reevaluează și reșapează pe Firea: ”Dansul în doi s-a terminat. Succes, Gabi!”.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis, marți, un mesaj pe Facebook după decizia Coaliției de a rupe alianța PSD-PNL în Capitală și de a merge cu candidați separați pentru Primăria București. ”Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă”, a scris liderul PSD.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrstoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii.

Marcel Cioalcu a reacţionat abia după câteva ore de la schimbarea candidaţilor Coaliţiei PSD-PNL la Primăria Capitalei. Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția #corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ!

Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București!

Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă.

Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă.

De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrstoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii cu Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Ca urmare a acestei decizii, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida, au precizat surse politice.

În mesajul său, liderul PSD îi mulțumește medicului Cîrstoiu, pe care coaliția a decis să îl retragă din competiție și transmite că Firea este ”cea mai bună alegere.”.

Marcel Ciolacu mai spune că ”de astăzi, dansul în doi s-a terminat”, referindu-se probabil la sondajele de opinie în care cei doi candiadați, Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan îți împărțeau primele poziții, în timp ce medicul Cîrstoiu se afla la o distanță considerabilă de primele două locuri.

”Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția #corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ!

Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București! Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă. Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă. De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a scris Ciolacu.

Coaliţia a decis luni seara să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice. Coaliţia a discutat situaţia candidatului la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, iar după lungi discuţii a ajuns la soluţia candidaturilor separate.

”Sunt convinsă că vom schimba fața Capitalei”, a spus marți Gabriela Firea, după ce a fost desemnată candidatul PSD la Primăria București. Ea spune că intră în competiție cu „un gând optimist” și vrea să-i convingă pe bucureșteni că „echipa social-democrată este soluția corectă” pentru Capitală.

Întrebată dacă mai e timp pentru a aduna semnăturile necesare pentru candidatura sa la Primăria Capitalei, Firea a răspuns: „Am fost și sunt motivată să muncesc, întotdeauna am fost o persoană extrem de activă și implicată și am știut să fac echipă cu colegii mei. Acum avem o șansă în plus dată fiind relația foarte bună pe care o avem ca primari cu Guvernul României prin persoana premierului Marcel Ciolacu și sunt convinsă că membrii și simpatizanții noștri se vor mobiliza în această perioadă, nu doar pentru a strânge un nou rând de semnături, ci de această dată pentru candidatura mea și a colegilor din Consiliul General, ci și pentru a încerca să le explicăm bucureștenilor că timpul e scurt, iar votul trebuie să fie unul util. Un vot pentru curățenia Capitalei, un București fără gropi, fără șobolani, un București în care să ne facă plăcere să trăim”.

”Intru (în competiție) cu gândul de a-i convinge pe bucureșteni că suntem soluția corectă, soluția bună, echipa social-democrată din București, cu sprijinul Guvernului, în echipă cu colegii de la sectoare, sunt convinsă că vom schimba fața Capitalei. Intru în competiție cu un gând optimist”, a mai spus Firea.

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, a declarat marţi liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu.

”Cred că e o procedură simplă, săptămâna viitoare, o să facem în online, până la depunerea candidaturii”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

Liderul PSD a mai precizat că se va implica direct în strângerea de semnături pentru candidatura Gabrielei Firea, în Capitală. ”Eu o să mă implic direct, dacă doamna Firea o să îmi permită, şi cu echipa dânsei de campanie, o să particip direct la strângerea de semnături în Bucureşti”, a adăugat Ciolacu.

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a scris, marți, pe Facebook, după decizia Coaliției de a merge cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, că ”împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață într-un oraş civilizat” și i-a mulțumit lui Marcel Ciolacu pentru încredere.

”Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață într-un oraş civilizat. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curățenia şi frumusețea Capitalei. Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în şcoli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, la scurt timp după o postare a premierului Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat.

Potrivit lui Ciolacu, Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan, iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti, El mai spune că de astăzi, dansul în doi s-a terminat.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a cerut scuze marți față de Cătălin Cîrstoiu, pentru „ceea ce a pătimit”, după ce liderii coaliției PSD-PNL au decis să renunțe la candidatura sa pentru Primăria Capitalei, în contextul investigației HotNews.ro privind incompatibilitatea managerului spitalului.

”Eu înțeleg că opinia publică se construiește pe percepții, aș vrea să vorbesc despre un adevăr: Cătălin Cîrstoiu este un medic de excepție într-un domeniu foarte dificil, e un om care și-a clădit activitatea prin muncă și studii, pe care le-a terminat cu nota 10 într-un domeniu în care nu ai voie să nu îți faci un upgrade. Cum s-a reuşit ca un decan al Universităţii de Medicină, am plecat de la o idee comună în coaliţie de a avea un candidat comun, cum s-a reuşit ca în două săptămâni – şi am văzut că a fost preluată această sintagmă să devină bin Laden – fără să ucidă pe nimeni, fără să omoare pe nimeni, fără să facă rău nimănui, dimpotrivă salvând vieţi este cu totul altceva. Nu e primul şi nici ultimul caz din politică care păţeşte asta în politică.

Amintiți-vă de doamna Firea cu azilele groazei, s-a dovedit că nu are nicio legătură cu azilele groazei. Îmi doresc să îmi rămână un prieten. Îmi cer scuze eu faţă de dânsul pentru tot ceea ce a pătimit pentru că atacurile n-au fost împotriva dânsului, în primul şi în primul rând, atacurile au fost, din punctul meu de vedere, după o analiză proprie, atacurile au fost în primul rând împotriva acestei alianţe electorale”, a declarat marți Marcel Ciolacu.

Ciolacu a făcut aceste declarații în timp ce a avut cu Gabriela Firea o primă şedinţă de campanie după ce s-a decis ca aceasta să fie candidatul partidului pentru Primăria Bucureştiului.

”Ce pot să vă spun foarte clar că era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide din România să nu fie jucători, ci să fie arbitrii, atât PSD, cât şi PNL, şi noi să fi arbitrat cine câştigă – domnul Nicuşor Dan sau domnul Piedone. Este inadmisibil aşa ceva, atât pentru PSD, cât şi pentru PNL şi cred că aseară am luat decizia corectă ca cei doi preşedinţi de organizaţii, respectiv doamna Firea şi domnul Burduja să fie candidatul PSD, doamna Firea şi domnul Burduja să fie candidatul PNL”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, la Complex Silva.

Liderul PSD a mai precizat că se va implica direct în strângerea de semnături pentru candidatura Gabrielei Firea, în Capitală.

”Eu o să mă implic direct, dacă doamna Firea o să îmi permită, şi cu echipa dânsei de campanie, o să particip direct la strângerea de semnături în Bucureşti”, a adăugat Ciolacu.

Prezent la conferința de presă a fost și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, precum și candidatul la primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă.

”Echipa social-democrată, cu primarii de la sectoare, colegul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, – sunt convinsă că după 9 iunie Rareș Hopincă va fi primarul Sectorului 2 – sunt absolut convinsă că împreună vom schimba fața Capitalei”, a spus Gabriela Firea.

Încarcă mai mult
Load More In Alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…